Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Marko: Ricciardo je stejný kalibr jako Vettel

Marko: Ricciardo je stejný kalibr jako Vettel

Se svou bývalou hvězdou však zůstává v kontaktu.

Sebastian Vettel odešel z Red Bull Racingu po jedné vicemistrovské sezoně, čtyřech titulech mistra světa a katastrofálním roce 2014. Za sebou zanechal tým s Danielem Ricciardem a mladičkým Daniilem Kvjatem. Ricciardo však už během své první sezóny ve velkém týmu vyhrál tři velké ceny a v očích Helmuta Marka dokáže čtyřnásobného mistra nahradit.

"Sebastian je zjevně velmi dobrý a má své přednosti, ale Daniel loni ukázal, že je stejný kalibr co se týče rychlosti i vyvíjení vozu," řekl poradce Red Bullu pro motorsport německému Auto Bildu.

Marko a Vettel přitom měli velmi dobrý a přátelský vztah a to se prý nezměnilo ani po Němcově odchodu do konkurenčního Ferrari.

"Zůstali jsme v kontaktu a také jsem mu pogratuloval k vítězství. Udělalo mi velkou radost, protože jsem byl jediný, kdo v interní sázce padoku vsadil na Vettela. Takže jsem měl hned dva dobré důvody k oslavě!"

Před začátkem sezóny fanoušci trochu pochybovali, zda Vettel udělal dobře, když se rozhodl opustit Red Bull Racing a připojit se ke Scuderii Ferrari. Po prvních čtyřech velkých cenách se však pochybnosti rozplynuly. Vettel má na kontě jedno vítězství a celkově až třikrát vystoupil na stupně vítězů, zatímco Red Bull nasbíral pouze 23 bodů a opět ukazuje prstem na Renault, svého dodavatele motorů.

"Na začátku sezóny jsme měli problém se šasi, ale teď to už máme pod kontrolou," řekl Marko. "V rychlých zatáčkách držíme krok se špičkou, ale brzdí nás spolehlivost a malý výkon motoru. To jsou věci, se kterými se Renault musí vypořádat a my se mu musíme pokusit co nejvíce pomáhat."