Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Massa přesvědčuje pochybovače

Massa přesvědčuje pochybovače

Nehoda na Hungaroringu ho nezměnila.

Felipeho Massu můžeme najít na pátém místě průběžného hodnocení šampionátu, hned za jezdci Mercedesu a Ferrari. A co je možná ještě důležitější, na konci minulé sezóny i během prvních závodů a kvalifikací sezóny 2015 hrál vyrovnanou partii s týmovým kolegou Valtterim Bottasem, považovaným za mladou stoupající hvězdu Formule 1. Brazilec byl přitom po nehodě na Hungaroringu v roce 2009 mnohými považován za zlomeného a beznadějného pilota.

"Jediné, co se o mně nedá říci je, že bojuji o titul mistra světa," řekl jezdec Williamsu. "Samozřejmě, v roce 2008 jsme měli špičkový vůz a teď jsme třetím týmem šampionátu. Ale cítím se výborně, skvěle jezdím a věřím, že vůz využívám na maximum. Je to příjemný pocit a dodává mi sebejistotu. Možná, že když mnoho z vás (novinářů) psalo, že nehoda totálně změnila můj styl závodění, tak jste byli na omylu."

Proč tedy ve Ferrari nevyužíval možnosti vozu naplno a tak velmi zaostával za Fernandem Alonsem?

"Mělo to své příčiny, ale nechci je vykládat na stůl. Měl jsem důvody, proč jsem během posledních let ve Ferrari nebyl tak dobrý, ale nechme minulost minulostí a pracujme na budoucnosti."

Alonso nakonec z Maranella odešel pouze rok po Massovi a vrátil se do McLarenu. Podle Brazilce však dvojnásobného mistra nebude jízda bez vyhrávání závodů dlouho bavit a brzy začne přemýšlet nad ukončením kariéry.

"Alonso je složitá povaha a potřebuje výsledky. Jeho povaha vyžaduje, aby byl vždy vpředu. Letos vydrží pracovat s týmem, ale pokud se věci nezmění ani příští rok, může začít znovu přemýšlet (o budoucnosti). Nevím, co udělá, ale možná se rozhodne raději ukončit kariéru."