Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Amber Lounge Fashion 2015: Piloti F1 opět vstoupili na přehlídková mola

Amber Lounge Fashion 2015: Piloti F1 opět vstoupili na přehlídková mola

Ohlédnutí za netradiční módní přehlídkou v Monaku

Jako tradičně v pátek 22. května v rámci GP Monaka dostali někteří piloti formule 1 příležitost vyměnit závodní kombinézy za obleky od významných módních návrhářů, které předvedli na přehlídce Amber Lounge Fashion show. Mezi piloty, kteří letos svolili vstoupit na přehlídkové molo patřil Nico Hulkenberg, Daniil Kvyat, Felipe Nasr, Marcus Ericsson, Roberto Merhi, Will Stevens a z rezervních jezdců Esteban Gutierrez a Adrian Sutil. Předvedli nejnovější kolekci od Apsley Tailors.

Přehlídky se každoročně účastní i přítelkyně pilotů. Letos jich však přišlo poskrovnu. Na přehlídkovém mole se objevila pouze manželka Mistra světa  z roku 2009 Jensona Buttona, Jessica Michibata, která nezapřela, že je profesionální modelka a všechny ostatní dalece zastínila. Dále šaty od módních návrhářů Odabash & Macdonald předváděla přítelkyně finského závodníka Valtteriho Bottase závodní plavkyně  Emilia Pikkarainen a přišla též Jennifer Becks přítelkyně Adriana Sutila, která byla ještě do loňského roku pravidelnou ozdobou paddocku F1. Zbytek modelek z řad žen F1 pak tvořili krásné televizní reportérky ze stanic různého koutu světa, jako třeba Natalie Pinkham ze Sky sports.

Letos se show neúčastnilo ani příliš mnoho hollywoodských hvězd či jiných celebrit, místo nich na čestná místa usedli významní lidé z motosportu jako Niki Lauda, šéf Mercedesu Toto Wolff, jehož manželka Susie Wolff celou akci moderovala, a krásné ženy si přišel prohlédnout i bývalý pilot F1 Eddie Irvine. Mezi přítomnými pak ve zlatých šatech od návrháře Juliena Macdonalda nejvíce zářila vývojová jezdkyně Lotusu Carmen Jorda.

V rámci celé akce se konala i charitativní dražba, při které bylo vybráno 260 tisíc eur na léčení dětských duševních poruch.