Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Enge usedne na Red Bull Ringu do nového Gallarda R-EX

Enge usedne na Red Bull Ringu do nového Gallarda R-EX

Již tento víkend v ADAC GT Masters na okruhu poblíž ČR.

Českého závodníka Tomáše Engeho čeká v pořadí druhý závodní víkend v sérii ADAC GT Masters. Tentokrát se tým Reiter Engineering představí na téměř domácím okruhu, a to na Red Bull Ringu. Sestava ale tentokrát dozná změn.

Dalo by se říci, že nezůstal kámen na kameni. Po boku Tomáše Engeho totiž uvidíme zkušeného závodnika Davida Russella. Česko-australské duo se navíc bude střídat ve speciálu Lamborghini Gallardo R-EX, a tak italská značka zažije v ADAC GT Masters comeback. Všechny modely úspěšného Gallarda nasbírali v tomto německém šampionátu dosud 20 vítězství a 22 pole position. „Je to úctyhodná sbírka a já doufám, že ji brzy rozšíříme,“ konstatuje liberecký závodník. „Když jsme tu v loňském roce jeli s Camarem GT3, podařilo se nám zajet druhý čas v kvalifikaci a tuto pozici obhájit i v závodě. Určitě máme na Red Bull Ringu na co navazovat. Navíc je to pro můj tým domácí závod, vždyť naše základna leží pouhých 250 kilometrů od okruhu.“

David Russell má na svém kontě starty v australském šampionátu vozů GT a v sérii V8 Supercars. V té byl v celkové klasifikaci také dvakrát třetí a to v letech 2009 a 2011. Russell tak bude s Tomášem Engem tvořit velmi rychlou a vyrovnanou posádku. „Série ADAC GT Masters je dnes tak vyrovnaná, že bez dvou dobrých jezdců nemáte šanci na úspěch. Davida znám nejen z Austrálie, ale závodí také v našich zákaznických týmech. Věřím, že to bude povedený víkend,“ dodal Enge.

Red Bull Ring není pro české fanoušky daleko, ale přeci jen, kdo bude chtít Tomáše Engeho vidět naživo v České republice, může si počkat na víkend 13. a 14. června. V pražských Bohnicích se uskuteční již druhý ročník automobilové slavnosti Legendy, kde bude opět k vidění právě Camaro GT3. A co více, tentokrát jej Tomáš provětrá i v areálu parku při závodní jízdě!

 

Tomáš Enge během víkendu ADAC GT Masters na Red Bull Ringu
Tomáš Enge během víkendu ADAC GT Masters na Red Bull Ringu

 Autor fotografií: Tim Upietz/ADAC

Připomenutí loňského vystoupení na Red Bull Ringu s vozem Chevrolet Camaro. V sobotním závodě Tomáš Enge skončil s Albertem vob Thurn und Taxisem na druhém místě. Nedělní závod po technické závadě posádka nedokončila.

Tomáš Enge během víkendu ADAC GT Masters na Red Bull Ringu

Foto: Concari Lorenzo/Photohouse di C.L.

Nejnovější počin z dílny Hanse Reitera - Lamborghini Gallardo Extenso. Na jeho vývoji se podílel také Tomáš Enge.