Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Horner protiřečí Ricciardovi

Horner protiřečí Ricciardovi

85 procent ztráty jde na účet Renaultu.

Christian Horner se rozhodl zareagovat na slova frustrovaného Daniela Ricciarda. Australan během posledních týdnů přichází o svůj optimismus a novinářům v Kanadě prozradil, že problémem už není jen pohonná jednotka od Renaultu, ale ani šasi Red Bullu letos nepatří ke špičce a přes množství nových dílů se týmu nedaří zlepšovat slabá místa. Podle šéfa Red Bullu však vůz patří k nejlepším a s vyšším výkonem by nebyl daleko za vítězícím Mercedesem F1 W06.

"Za 80 až 85 % ztráty může motor a 15 až 20 % jde na vrub šasi," tvrdí Horner. "Pracujeme na změně některých charakteristik RB11 a budeme ho zlepšovat, ale je to tak trochu začarovaný kruh. Myslím, že za těmi komentáři je trochu frustrace z vlastních výkonů a prohry kvalifikačního souboje s týmovým kolegou. Po loňském roce měl přitom vysoká očekávání.

Se šasi jsme hodně pokročili, hlavně v porovnání s Malajsií a v každém závodě máme nějaké zlepšení a pracujeme na dalších, které budou nasazeny v průběhu sezóny. Naší slabinou jsou i nadále pomalé zatáčky, nejdou nám tak dobře jako s loňským vozem. V této oblasti nás zasáhla nová pravidla kolem nosu, ale myslím, že přilnavost se už zlepšila. V nejbližších týdnech očekáváme další pokrok. Dobré je, že každé dva týdny můžeme nasadit další nové díly, zatímco u motorů trvá všechno mnohem déle."