Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ferrari chce další žetony využít před Monzou

Ferrari chce další žetony využít před Monzou

Marchionne je spokojen, Ferrari postupuje velkými kroky.

Sergio Marchionne prozradil, že další vylepšení pohonných jednotek Ferrari má přijít mezi závody v Belgii a Monze. První tři z deseti žetonů byly použity před VC Kanady, a přestože se v závodě vyšší výkon nakonec neprojevil, čísla z celého víkendu naznačují výrazné zlepšení. Nejbližší dva závody se pojedou na Red Bull Ringu a Silverstone, dalších dvou rychlých tratích, takže určitě bude příležitost předvést sílu nové verze motoru.

"Sezóna 2015 je dobrá kvůli zavedení využívání žetonů během sezóny," řekl prezident Ferrari. "Velmi nám to pomáhá. Pokud bychom měli zmrazený motor i vůz, jak zřejmě zamýšlela pravidla, měli bychom v porovnání s druhou stranou handicap. Myslím, že ty dny jsou již za námi. Byl to velký krok a postupně přijdou další zlepšení. Monza bude dalším klíčovým bodem vývoje našeho vozu."

Výkony Ferrari byly největším pozitivním překvapením začátku sezóny. Vítězství přivezené z Velké ceny Malajsie příjemně překvapilo také Marchionneho, zvláště po tom, v jakém stavu se tým nacházel na konci předchozí sezóny.

"Nemyslím, že by někdo v tomto sportu byl co i jen blízko úplné spokojenosti, ale dělá mi radost množství odvedené práce i naše dosavadní výsledky. Lidé podceňují velké nedostatky, které zde byly ještě v říjnu 2014, kdy končila sezóna. Ve více prohlášeních se tehdy říkalo, jak dobře se připravujeme na sezónu 2015, ale nebyla to pravda. Proto jsem nesmírně vděčný této partii lidí, že dokázala to co dokázala. Bez nebojácného odhodlání pokusit se o zlepšení vozu bychom dnes nemohli být v této pozici."