Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Marchionne spustil plnou palbu na Brawna

Marchionne spustil plnou palbu na Brawna

Tváří se jako Mojžíš

Ani jsme se nenadáli a hra o budoucnost F1 je v plném proudu. Před pár dny jste si mohli přečíst, jak byla sváteční atmosféra tradičního předvánočního proslovu hlavy Ferrari narušena výhrůžkou, že nejstarší tým F1 opustí tuto sérii a spolu s pár soupeři založí vlastní šampionát. Teď Marchionne útočí opět. V rozhovoru pro Speed ​​Week se obul do Rosse Brawna a vyzdvihuje komunikaci s jeho šéfem.

"S Chasem Careyem dobře vycházíme. Mluvili jsme spolu před deseti dny a byl to velmi otevřený dialog," pochválil Marchionne generálního ředitele F1. "Absolutně mě nezajímá, že Ross Brawn přijde a oznámí, že bychom se měli rozloučit s grid girls a jak by měla vypadat budoucnost motorů a šasi. Chová se jako Mojžíš čtoucí Desatero. A když pak zavolám Mojžíšovu šéfovi, tak mi řekne, že to byl pouze jeho osobní názor. Tak o takové přednášky nemám zájem. Chci si sednout se zainteresovanými a diskutovat. Zapojení médií ničemu nepomáhá."

Marchionnemu se nelíbí hlavně Brawnův plán na cílené snižování rozdílů mezi motory jednotlivých výrobců, aby se zmenšily rychlostní rozdíly mezi vozy i cena pro zákazníky a otevřely se dveře dalším dodavatelům.

"Když slyším Rosse Brawna mluvit o tom, jak jsou motory příliš komplikované, tak se sám sebe ptám, co by vlastně chtěl za 15 milionů? Liberty Media má pravdu v tom, že show potřebuje zlepšit. Nejsem zrovna unesený tím, co nabídl poslední závod sezony. Prakticky se 50 kol nic nedělo. Jenže to není chyba motorů. V ideálním světě bych všechna ta pravidla vyhodil ven oknem a místo toho tu máme návrh, aby se vozy navzájem lišily vlastně jenom lakováním. Pokud se z tohoto stane budoucnost F1, Ferrari do tří sekund balí kufry."