Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Zemřel Sergio Marchionne

Zemřel Sergio Marchionne

Bývalému prezidentovi Ferrari bylo 66 let

Sergio Marchionne je mrtev. Někdejší šéf koncernu Fiat Chrysler a prezident Ferrari zemřel dnes ve věku 66 let v důsledku pooperačních komplikací.

Jeho kritický zdravotní stav byl i příčinou, proč vedení společnosti přikročilo v závěru minulého týdne k jeho vystřídání ve funkcích, které dosud zastával. Do čela Fiatu byl vybrán Mike Manley, prezidentem Ferrari se stal John Elkann a jeho ředitelem Louis Camilleri.

Bohužel se stalo to, čeho jsme se všichni obávali. Náš přítel Sergio tu už není. Zůstane natrvalo v naší paměti,“ uvedl před novináři zjevně dojatý Elkann. „Budeme střežit jeho odkaz a dále na něm stavět. Především pokud jde o jeho odpovědnost a otevřenost. V těchto disciplínách byl opravdovým mistrem.

Díky za vaši práci, nasazení a výsledky. Itálie na vás může být hrdá,“ napsal na svůj twitterový účet italský ministerský předseda Paolo Gentiloni.

Sergio Marchionne se narodil v roce 1952 v Chieti. Od roku 2003 působil v dozorčí radě Fiatu. Jeho nejvyšším představitelem byl jmenován o rok později. Současně převzal po Lukovi di Montezemolovi také řízení Ferrari. Proslul bezpodmínečným hájením zájmům Scuderie ve F1, nejnověji v souvislosti s přípravou technických předpisů pro sezonu 2021.