Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sezóna 2004 očima sázkové kanceláře.

Sezóna 2004 očima sázkové kanceláře.

Letošní sezóna by měla být velmi podobná té loňské.

Bude v letošním roce dominovat kombinace Schumacher, Ferrari a Bridgestone, jak mnozí po jednoznačném průběhu GP Austrálie očekávají? Některé sázkové kanceláře si to nemyslí.
 
Minulý rok o osudu šampionátu rozhodoval až poslední závod. Nová pravidla, která vstoupila v platnost od letošního roku, by nám měla přinést další zajímavou a napínavou sezónu.
 
Od letošního roku nová nařízení neumožňují použití takzvané ‘launch control’ a stejně tak automatických převodovek. To by mělo zvýhodňovat ty jezdce, kteří mají talent a cit pro vůz.
 
Pravidlo jednoho motoru, které znamená možnost nasazení pouze jednoho agregátu po celý závodní víkend, by mohlo být další proměnnou, která bude promlouvat do výsledků. Potenciální trest v podobě posunu o deset příček na startu má na přední týmy velký dopad. Konstruktéři, kteří se v minulých letech potýkali se spolehlivostí, jako například BAR nebo Jordan, by mohli mít letos problémy. Naopak získávat by v tomto ohledu mohl například Renault nebo Ferrari.
 
Podle sázkové kanceláře Sporting Index "bude letošní sezóna velmi podobná té loňské“. Minulý rok sice Ferrari sklidilo vavříny, ale toto vítězství nebylo zdaleka tak jednoznačné, jako o rok dříve.
 
Spolehlivost Ferrari je ze všech týmů nejlepší. Michael Schumacher nedojel během posledních čtyřiceti čtyř závodů pouze jednou. Testy ukazují, že Williams bude mít na to, aby s Ferrari sváděl vyrovnané souboje. Kombinace pneumatik Michelin a výkonného motoru BMW se mohou nakonec ukázat jako rozhodující.
 
"Pneumatiky budou i nadále velmi ovlivňovat výsledky všech týmů. Ferrari je dnes jediným velkým týmem používajícím Bridgestone. Michelin by měl být v tomto ohledu schopen Bridgestone porážet."
 
"Williams by mohl letos bojovat o titul, ale vše záleží na tom, jak se budou vyvíjet následující závody. Kimi Räikkönen minulý rok ukázal, co od něj lze čekat a bude jistě usilovat o to, aby rozšířil sbírku svých úspěchů. Coulthard by mohl začít bojovat, když jej má od příštího roku nahradit Montoya. Michael Schumacher touží po zisku pátého titulu Mistra světa v řadě a sedmého celkově."