Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Sezóna Tomáše Engeho začíná v Mugellu

Sezóna Tomáše Engeho začíná v Mugellu

Dle aktuálních zpráv skončil 12 hodinový závod pro KTM již po 22 kolech.

Víkendovým vytrvalostním závodem 12H Mugello odstartuje letošní závodní sezóna pro českého závodníka ve službách týmu Reiter Engineering Tomáše Engeho.

Enge bude v Mugellu startovat s upraveným vozem KTM GT4, které má oproti standardnímu provedení vyšší výkon a vyšší přítlak.

"Zatím ještě nevím, jak přesně bude vypadat můj kompletní závodní program v letošním roce, ale jsem moc rád, že začínáme právě tady v Mugellu. 24H Series představuje šampionát, který je neustále na vzestupu, což je dobře vidět na složení a kvalitě startovního roštu. Tento závod bereme převážně jako testovací podnik, kde bychom chtěli vyzkoušet různá vylepšení, jež v průběhu zimní přestávky vyvinuli inženýři našeho týmu. Zároveň chceme naší účastí podpořit náš partnerský tým RTR Projects, který bude s vozem specifikace GT 4 startovat ve třídě SP3," tak zněla slova Tomáše Engeho po příjezdu na okruh, který leží nedaleko malebného městečka Scarperia.

Engeho parťákem v prvním letošním závodě bude rakouský závodník Reinhard Kofler. Původně se počítalo s posádkou složenou ze tří jezdců, nicméně belgickou závodnici Naomi Shiff do Itálie nepustilo silné nachlazení a Enge s Koflerem tak absolvují závod pouze ve dvou.

"Naše auto bude mít upravenou aerodynamiku, převodovku a pár dalších drobností. Díky těmto úpravám bude náš vůz rychlejší, což nás řadí do třídy SP 2 mezi rychlejší prototypy. Naším přáním je auto otestovat v ostrém závodním režimu a podrobit jej tak pořádné zatěžkávací zkoušce. Minulý týden jsme byli v Mugellu testovat a byl to hodně vydařený test. Pro závod slibuje předpověď příznivé počasí a tak se těším, že si to užijeme. Tím, že pojedeme pouze ve dvou, to bude určitě hodně zajímavé. Závod je ale rozdělen do dvou částí, což nám situaci o něco ulehčí. Naším cílem je jet na maximum a pokusit se atakovat přední příčky,“ dodává Tomáš Enge.

Česko-rakouskou posádku čeká ve čtvrtek dvojice testovacích jízd, po kterých přijde v pátek ráno na řadu oficiální trénink, kvalifikace a start první části závodu. Ten je naplánován na 14:00. Počínání jezdců černo-červeného KTM se startovním číslem 24 na kapotě můžete sledovat v přímém přenose na stanici MOTORS TV nebo prostřednictvím živého streamu, jenž bude k dispozici v průběhu kvalifikace a celého závodu.

Časový harmonogram

Pátek 18. března
09:15 - volný trénink - 90 min
11:00 - kvalifikace - 45 min
14:00 - start první části závodu - 4h


Sobota 19. března
09:30 - re-start závodu - 8h

Užitečné odkazy

Oficiální web - link
Oficiální facebook - link
Oficiální web šampionátu - link
Livetiming - link
Živý stream - link