Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zábavné závody i tvrdé souboje nabídla DTM v Hockenheimu

Zábavné závody i tvrdé souboje nabídla DTM v Hockenheimu

První víkend šampionátu Deutsche Tourenwagen Masters přilákal 75.000 diváků.

První víkend šampionátu Deutsche Tourenwagen Masters přilákal 75.000 diváků a ti se měli nač dívat.

Jistě, šampionát DTM si i letos bude muset nechat líbit výčitku, že se v první řadě jedná o velkou reklamní kampaň zúčastněných výrobců Audi, BMW a Mercedes. Podle toho se ale tyto značky snaží uspokojit širokou škálu přání svých velmi spokojených fandů. Depo jezdců je volně přístupné a přeplněné atrakcemi a akcemi od autogramových session až po koncerty populárních umělců. Letos nezůstali co do zábavy pozadu ani krotitelé volantů na trati a předvedli fandům opravdu zábavné závody a tvrdé souboje. Tyhle dojmy si mohl návštěvník z Hockenheimu odvést domů...

DTM je vývěsní štítek Audi, BMW a Mercedesu s perfektní organizací a přímým televizním přenosem na prvním státním programu.

Mortara si pochvaloval šampaňské vítěze v sobotu. Svůj výkon ale o den později nodokázal ani napodobit.

Autogramiáda jezdců DTM: na pole position seděl sobotní vítěz Edoardo Mortara.

Zvláště sobotní závod byl naplněn strkanicemi a haváriemi. Zde letí do písku Maxi Goetz.

Stopy boje u Scheidera.

Stopy boje u Blomqvista.

Stopy boje u Auera

 Po "trknutí" od soupeře řídilo u Rockenfellera i zadní kolo...

Výherci a prominenti se mohli nechat svést závodními vozy. Jeho Veličenstvo Leopold Prinz von Bayern, svého času špičkový jezdec sportovních a cestovních vozů, provezl v Hockenheimu mimo jiné extrémního horolezce Hubera.
Na první závod DTM se přijel podívat i dvojnásobný mistr světa F1, Emerson Fittipaldi.
Novopečený jezdec F1 a chráněnec Mercedesu, Pascal Wehrlein na besedě s novináři: "V Barceloně budeme mít nové spoilery a Saubery necháme definitivně za námi!"

Bývalý jezdec F1 Scott Speed nastoupil v pohárovém závodě Audi TT: "Jedná se jen o jednorázovou akci, nechci začít v Evropě novou kariéru závodníka."

Apropos rámcové poháry - ty se promotérům DTM letos poněkud vymknuly z ruky. Pohár Porsche čítal jen patnáct vozů a málo špičkových pilotů v kokpitech. Také Audi-TT-Cup nevykazoval mimo Speeda žádného zajímavého jezdce. Diváci tedy měli čas na jiné kratochvíle...  

Jediný nováček pole DTM je letos hvězda GP3, Esteban Ocon. Po dvou smolných závodech si Franko-Španěl jistě musí položit otázku, zda byl tento krok jeho kariéře přínosný?

A jedna nakonec: podniku se sice nezúčastnil ani jeden profesionální český jezdec, postavení na startu všech závodů ovšem opět kralovala "Mädchen aus Böhmen".