Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Honda má v Silverstone vylepšené motory

Honda má v Silverstone vylepšené motory

Chtěla by druhý tým, prý nikdo nemá zájem.

Honda na okruh Silverstone dovezla vylepšené pohonné jednotky, které by jezdcům McLarenu měly poskytnout více koňských sil. Na oficiální potvrzení se ještě čeká a možná se ho dočkáme až v pátek, ale podle webu Motorsport byl upraven nasávací systém spalovacího motoru. Honda má od Velké ceny Kanady upravené turbo, které by mělo dodávat více energie systému MGU-H, ale prý zároveň trochu klesl výkon spalovacího motoru. Utracení žetonu má zefektivnit spalování paliva a výkon opět zvýšit, ačkoli jen mírně.

K významnější změně by se japonská automobilka mohla dopracovat během léta. Cílem je zrychlit vůz McLarenu o půl sekundy na kolo, ale Jusuke Hasegawa, šéf Hondy v F1, si ještě není jistý jeho dosažením. Během léta by mělo padnout i konečné rozhodnutí ohledně pohonné jednotky pro sezónu 2017. Zatím souběžně běží několik vývojových programů počítajících s možností vylepšení současného konceptu, i s možností velké změny.

"Zatím pokračujeme ve vývoji několika možností. Drastická změna, nebo kontinuita, ještě jsme se nerozhodli. Zkoumáme možnosti. Je možné, že se rozhodneme v srpnu, protože McLaren bude muset udělat rozhodnutí ohledně karoserie," řekl Hasegawa.

Novináři položili šéfovi Hondy i otázku ohledně možnosti dodávání pohonných jednotek dalšímu týmu, na kterou už dva roky dostávají různé odpovědi.

"Podle mě by z hlediska techniky bylo dobré mít druhý tým a možnost nasbírat více kilometrů. Samozřejmě by to něco stálo a potřebovali bychom na to připravit naše inženýry, ale obecně bych rád přijal další tým, kdyby se naskytla příležitost. Ale momentálně nejsme dost silní. V poli není žádný tým, který by chtěl mít motor od Hondy. Musíme tedy čekat. Je mým úkolem změnit tuto situaci, "řekl Hasegawa s vědomím, že všichni potenciální zájemci už mají podepsané smlouvy s jinými výrobci motorů.