Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Snažil se Hamilton zdržovat Rosberga?

Snažil se Hamilton zdržovat Rosberga?

Jejich šéf to popírá, prý to nebylo úmyslné.

Jedným ze zajímavých témat po VC Maďarska je Hamiltonovo pomalé tempo v prostředním stintu, kterým nenadělal problémy sobě, ale Nicu Rosbergovi. Na klikatém Hungaroringu nejel tak pomalu, aby dal Rosbergovi šanci na úspěšný předjížděcí manévr, ale ani tak rychle, aby se Rosberg nemusel obávat Daniela Ricciarda. Situaci uklidnila až zpráva od hlavního stratéga Mercedesu, že pokud nezrychlí, Rosberg dostane agresivnější strategii. Po této zprávě Hamilton velmi rychle objevil chybějící desetiny sekundy a Mercedes měl své jezdce na dvou nejvyšších stupních stupňů vítězů.

"Jsem si jistý, že (Hamilton) ho nechtěl zdržovat," přesvědčuje novináře Toto Wolff, šéf týmu. "Celý víkend s nimi mluvíme o potřebě dávat velký pozor na pneumatiky a ani jsme si nebyli jisti, zda půjdeme na dvě nebo tři zastávky. Když se pořád mluví o tom, že vaše pneumatiky možná nevydrží, chcete na ně dávat co největší pozor. V prvním stintu se o super-měkké oba starali velmi dobře, pak přezuli na měkké. Neměli jsme s nimi žádné zkušenosti, tak to s tou starostlivostí asi přehnal. Vše měl pod kontrolou. Věděl, že Nico je za ním a přitom si neuvědomoval, že vláček je rychle dohání a že má odlišnou strategii. Takže neměl kompletní obrázek a z jeho úhlu pohledu bylo vše v pořádku. Proto až tak nespěchal."
 

Wolff také vysvětlil, že diváci mohli záznam rozhovoru z vysílačky špatně pochopit.

"Jeho pneumatiky měly před sebou ještě dlouhou cestu, a když řekl, že dělá vše, co je v jeho silách, neznamenalo to, že už nemůže jet rychleji. A my jsme mu potřebovali vysvětlit, že nám hrozí problém. Nezapomínejte, že jezdec sedí ve voze a stará se o svou rychlost a o ostatních se nestará. V takových chvílích musí důvěřovat svému týmu. V té chvíli jsme mu museli poslat jasnou zprávu. Seriózní zprávu o tom, že otočíme pořadí vozů, jak jsme to udělali v Monaku. Řekli jsme mu, že pokud nezrychlí, můžeme zavolat Nica do boxů dříve než jeho. Tuto zprávu potřeboval, aby si uvědomil, že je nutné zrychlit tempo."