Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Těžký víkend na Hungaroringu

Těžký víkend na Hungaroringu

Zpráva ISR Racingu.

Blancpain GT Series Sprint Cup pokračoval po letní pauze tento víkend a pro I.S.R. Racing to bylo na Hungaroringu těžší, než očekával.

Třídílná sobotní kvalifikace skončila dobrým časem 1:43,303 a celkovým osmým místem pro Audi R8 LMS #74 posádky Franck Perera a Marlon Stockinger. Sesterský vůz #75 pilotovaný Frankem Stipplerem a Filipem Salaquardou skončil s časem 1:43,529 těsně za nejlepší desítkou na 11. místě.

Stipplerovi se Salaquardou se povedl kvalifikační závod, v němž postoupili až na šesté místo v cíli. Stockingera s Pererou zdržely problémy při zastávce v boxech, které si vyžádali ještě jeden pit stop a poslaly je do spodních pater výsledkové listiny.

Také hlavní závod byl obtížný, ačkoli tým měl dobrou šanci získat slušnou porci bodů: vůz #74 se přimíchal do kolize v době, kdy byl za volantem Marlon Stockinger, a klesl na 24. místo. Stippler se Salaquardou měli rovněž problémový závod a skončili až na 22. místě. Obě posádky musely absolvovat o jeden pit stop navíc, než bylo plánováno.

Igor Salaquarda – šéf týmu I.S.R. Racing: „Tohle nebyl náš nejlepší víkend a s výsledkem nemůžeme být spokojeni. Po kvalifikaci jsme doufali, že budeme v dobré pozici, ale od začátku kvalifikačního závodu se Marlonův a Franckův víkend obrátil v náročný. V hlavním závodě se nám nepovedlo ani s jedním vozem získat zpět pozice, které bychom potřebovali.“

Blancpain GT Series Sprint Cup uzavře poslední závod sezóny 2. října v Barceloně.