Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Piloty a týmy RYSu čeká velké finále v nizozemských dunách

Piloty a týmy RYSu čeká velké finále v nizozemských dunách

Po závodech na Hungaroringu se blíží podnik v Znadvoortu.

O posledním zářijovém víkendu byla napsána předposlední kapitola úvodního ročníku projektu Reiter Young Stars. Toto předposlední dějství zavedlo týmy a jejich krásné vozy KTM X-Bow GT4 do Maďarska na Hungaroring, kde se jelo v rámci závodního víkendu DTM.

„Na Hungaroringu jsme jeli společně s DTM, což byl hodně zajímavý víkend. Začalo to zkrácenou kvalifikací, kdy měl každý z našich jezdců možnost zajet pouze jedno či dvě rychlá kola. To je na naše auto celkem málo, protože na zahřátí pneumatik potřebujeme trochu více času a tak našim týmům patřily na roštu až řady ve druhé polovině pole,“ tak vzpomíná jeden z manažerů celého projektu Tomáš Enge na maďarský závodní víkend a dále dodává:

„Jinak to ale byl hodně povedený podnik. Mads Siljehaug a Maciej Dreszer (RYS Team Hohenberg) se dokázali umístit na druhém místě v absolutní klasifikaci GT4 a opětovně tak potvrdili své ambice na celkové vítězství. Podobně se dařilo Lennartu Marioneckovi (RYS Team Holinger – P1&P2) a Marko Helistekangasovi (RYS Team Pankl P1&P2). Tito dva jezdci jsou zároveň asi největšími aspiranty na celkové vítězství v šampionátu Reiter Youg Stars.“

Uplynulý víkend byl lehce poznamenám nehodou Anny Rathe v kvalifikaci, při které došlo k totálnímu poškození závodního vozu týmu True Racing. Samotná jezdkyně je před nadcházejícím závěrečným podnikem na Zandvoortu v pořádku a tak se opětovně ukázalo, jak moc je KTM specifikace GT4 bezpečné.

„Mezi děvčaty se situace v tabulce moc nezměnila. První závod vyhrála Laura Kraihammer a ten druhý Caitlin Wood, takže mezi nimi nedošlo k žádné změně v bodovém odstupu a je již více než jasné, že o vítězství se rozhodne právě mezi těmito dvěma závodnicemi,“ říká Tomáš Enge k situaci v dívčí části tabulky průběžného pořadí.

Zandvoort představuje pro všechny velkou neznámou a to nejen kvůli počasí, ale také kvůli BoP. To bývá na těchto technických tratích vůči vozům KTM specifikace GT4 poměrně hodně nepříznivé.

„Věříme, že pro závody v Holandsku dostaneme příznivější BoP, což je v našem případě hodně důležité hlavně pro tu kvalifikaci. V samotném, závodě kdy se již jezdcům podaří zahřát kola na optimální teplotu jsme na tom již o poznání lépe. O tom ostatně svědčí výkon Madse Siljehauga, který na Hungaroringu zajel nejrychlejší kolo prvního závodu,“ tak uzavírá Enge malé víkendové preview.

Výsledky: Zde

Aktuální pořadí: Zde

Autor fotogalerie: Joel Kemasenko

Vystoupení projektu RYS na Hungaroringu
Vystoupení projektu RYS na Hungaroringu
Vystoupení projektu RYS na Hungaroringu

Prezentace stájí na internetu

Názvy stájí jsou viditelnou součástí odkazu. V kolonce Škola je uvedena národní příslušnost a sídlo univerzity, z níž pochází inženýři a student marketingu.

 Škola  Facebook  Web
  Herdfordshire  RYS Team Holinger  http://rys-holinger.eu/
  Saarlandes  RYS Team KTM  http://rys-ktm.eu/
  Wroclav  RYS Team Kiska  http://rys-kiska.eu/
  Louvain  RYS Team InterNetX  http://rys-internetx.eu/
  Tallin  RYS Team True Racing  http://rys-true-racing.eu/
  ČVUT Praha  RYS Hohenberg Event  http://rys-hohenberg-event.eu/
  Aachen  RYS WP Performance  http://rys-wp-performance.eu/
  Bayreuth  RYS Team Pankl  http://rys-pankl.eu/