Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Projekt Reiter Young Stars odstartoval v Monze

Projekt Reiter Young Stars odstartoval v Monze

Slibný začátek nového projektu německého týmu.

Ambiciózní závodní projekt Reiter Young Stars má za sebou svou ostrou premiéru, která proběhla o uplynulém víkendu, na proslulém Autodromo di Monza, na okraji Milana.

Na organizaci celého projektu se velkou měrou podílí i český závodník Tomáš Enge, který však úvodní podnik kvůli zdravotním obtížím sledoval pouze prostřednictvím internetu. Se všemi týmy byl však celý víkend v úzkém telefonním kontaktu a snažil se předávat své rady a postřehy alespoň takto na dálku.

„Monza proběhla relativně dobře. Kromě dvou havárií všechny vozy dojely bez větších úhon. Monza je trať, která sedí autům s vysokým výkonem, proto se zde dařilo vozům Camaro a BMW, která mají maximální rychlost o 10-15 km/h vyšší, než KTM. V první kvalifikaci bylo nejrychlejší KTM osmé, ale ve druhé jsme již obsadili druhé až čtvrté místo. Došlo k výraznému zlepšení, především tím, jak se jezdci sžívají s novou technikou, která je pro většinu z nich stále nová,“ začíná Tomáš Enge hodnotit právě skončený italský víkend a dále dodává:

„V prvním závodě bylo poměrně dost soubojů, po kterých projelo cílem jedno auto těsně na čtvrtém místě. Bohužel byla posádka po závodě vyloučena, jelikož měla moc krátkou zastávku v boxech. Ve druhém závodě to vypadalo ještě slibněji. Do prvních zastávek jsme dokonce měli dvě auta na prvních dvou místech. Po zastávkách v boxech ale vyjel safety car a ke konci byla vyvěšená červená vlajka. Tyto vozy se tak propadly na třetí a šesté místo.“

„V Itálii byli všichni nadšeni, velmi se to líbilo i Stéphanu Ratelovi (pozn. promotér Blancpain sérií), který náš projekt hodně podporuje.“ Uvidíme, co nám přinese další závod, který se pojede v ulicích Pau. Tam bude potřeba dobrý podvozek a to KTM má, a tak by i trať měla být pro nás příznivější. Myslím si, že budeme mít mnohem více jezdců v TOP 10.“

„Chtěl bych také zmínit, že máme v našem startovním poli i hodně závodnic, které předvedly v Monze výborné výkony. V žádné vrcholové sérii nenajdete mezi závodníky více než dvě ženy. I díky tomu jsme unikátní, protože chceme do velkých GT závodů dostat i ženský element.“

„Závěrem bych chtěl poděkovat všem svým kolegům a členům jednotlivých týmů. Přípravy na první závod byly velice intenzivní a dlouhé a myslím, že tento víkend, se vše zúročilo na maximum. Vše fungovalo naprosto skvěle a to navzdory tomu, že program v Itálii byl hodně našlapaný,“ těmito slovy uzavírá Tomáš Enge hodnocení prvního víkendu RYS v italské Monze.

Více informací, obrázků a videí naleznete na facebookových stránkách jednotlivých týmů. Tyto stránky jsou jedním z hlavních marketingových nástrojů, pomocí kterých mohou týmy propagovat své závodní počínání. Připomeňme, že za technickou podporu a marketing týmu zodpovídají studenti jednotlivých univerzit.

RYS Team Holinger
RYS Team KTM
RYS Team Kiska
RYS Team InterNetX
RYS Team True Racing
RYS Team Hohenberg Event
RYS Team WP Performance
RYS Team Pankl

 

 P.  Ženy  Body
 1.  Laura Kraihamer  43
 2.  Caitlin Wood  43
 3.  Rebecca Jackson  27
 4.  Anna Rathe  22
 5.  Doreen Seidel  12

 

 P.  Muži  Body
 1.  Lennart Marioneck  43
 2.  Cedric Freiburghaus  40
 3.  Thomas Krebs  27
 4.  Marko Helistekangas  24
 5.  Chris Vlok  16
 6.  Maciej Dreszer  12
 7.  Tim Stupple  10
 8.  Maximilian Völker  9

Autor fotogalerie: Joel Kemasenko

Reiter Young Stars v Monze
Reiter Young Stars v Monze
Reiter Young Stars v Monze
Reiter Young Stars v Monze
Reiter Young Stars v Monze