Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

O místo v Minardi usilují Montagny a Pantano

O místo v Minardi usilují Montagny a Pantano

Bude úspěšnější testovač Renaultu nebo bývalka Jordanu?

Testovací jezdec stáje Renault F1 Franck Montagny a bývalý jezdec Jordanu Giorgio Pantano usilují o zatím neobsazené místo závodního pilota u Minardi. Kdo však nakonec usedne po bohu Christijana Alberse, který podepsal smlouvu s Minardi krátce před vánoci, se však teprve ukáže.
 
Ve hře zůstávají i další jezdci, jako třeba Zsolt Baumgartner. U Minardi totiž záleží i na tom, kdo dokáže přinést více sponzorských peněz.
 
Francouz Montagny v posledních dvou letech testoval intenzivně pro Renault a rovněž se věnoval vývoji nového šasi Dallara pro Renaultem podporovanou sérii GP2 (nástupce Mezinárodního mistrovství F3000).
 
"Jsem v kontaktu s Minardi, ale tým má jisté finanční požadavky," prohlásil Montagny. "Finance jsou na prvním místě. Pokud se vše vyřeší, bude Minardi schopno sáhnout po pilotovi, kterého budou skutečně chtít.
 
Pantana jsme mohli ve formuli 1 naposledy sledovat během Grand Prix Itálie, po které byl Jordanem odejit. Ital však cítí, že ještě nepředvedl vše.
 
"Myslím si, že je toho ještě hodně, co mohu ukázat. U Jordanu jsem se nemohl plně rozvinout. Minardi odstartovalo kariéru mnoha pilotů (v poslední době například Fernando Alonso a Mark Weber). Chci se pokusit o něco podobného.
 
Pantano rovněž zvažoval možnost účasti v americké sérii Champ Car. “Absolvoval jsem množství konzultací s vlastníky týmů, ale upřímně musím konstatovat, že jsme se zatím nikam neposunuli.