Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pantano je zklamaný, že o něj týmy formule 1 nejeví zájem

Pantano je zklamaný, že o něj týmy formule 1 nejeví zájem

"Vyhrál jsem toho tolik a nemám místo ve formuli 1, to je vtip?"

Giorgio Pantano je zklamaný z toho, že se o něj týmy formule 1 nezajímají, přestože letos vyhrál prestižní šampionát GP2.

Ten se obvykle pro vítěze stává vstupenkou do formule 1, Pantano je však v historii seriálu prvním, v jehož případě se tak nestalo. Ital přitom porazil takové jako Bruno Senna nebo Sebastien Buemi a ti nyní figurují v seznamu kandidátů na místa závodních jezdců u některých týmů.

"Ukažte mi někoho, kdo má tak dobrý životopis, jako já. Získal jsem dva světové tituly v motokárách, tři evropské, tři italské, německou formuli 3, GP2 a ve formuli 3000 jsem byl vždy na špici, ale teď nemám místo ve formuli 1, to má být vtip? Tak to dneska je, když nemáte kontakty na správné lidi, nikoho nezajímáte. Cítím se opuštěný.

Jediný, kdo se choval férově byl Bernie Ecclestone. Před několika dny jsem mu zavolal a za deset minut už volal zpět. Jediné reálné šance zbývají u Hondy a Toro Rosso. Bernie mi řekl, že když se cokoliv naskytne, budu první, komu dá vědět.

Ale cítím v tom velký nepoměr. Čtu o Sennovi a Buemim, ale co doopravdy dokázali? V tuto chvíli si každý v mé kůži musí myslet, že být závodníkem není výhodné, lepší by bylo dělat něco jiného."

Pantano tvrdí, že jezdecký talent už dávno není důležitý, pokud za sebou pilot nemá dostatečnou finanční podporu.

"Peníze se pro zisk možnosti závodit stávají prioritou, o talent už vůbec nejde. Myslím, že bych mohl ve formuli 1 závodit tak šest nebo sedm let na vysoké úrovni.

Rád bych, kdyby mi někdo nabídl možnost testovat vůz formule 1. Až když mě otestují, mohou mi říct, jestli mám šanci být mistrem světa či nikoliv. To by mi dodalo klid v duši.

Chci zkrátka jen pořádný test, skutečnou šanci, aby mohly být zhodnoceny moje schopnosti."