Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Pantano zřejmě zažaluje Jordan

Pantano zřejmě zažaluje Jordan

"Dohoda byla jednostranně porušena."

Pantano letos jako nováček neprožíval příliš úspěšnou sezónu a doposud nezískal jediný bod. Jeho týmový kolega Nick Heidfeld ho porazil nejen na body, ale i v kvalifikacích. Není žádným tajemstvím, že Pantano musel do Jordanu přinést sponzorské peníze, aby si zajistil závodní sedačku.

Už při GP Kanady byl Giorgio nahrazen německým jezdcem Timem Glockem, příčinou byly neshody s Pantanovým managementem kvůli opožděným finančním platbám. Minulý týden Eddie Jordan oznámil, že s okamžitou platností ukončuje kontrakt s Pantanem a jeho místo opět zaujme německý jezdec.

Manager Giorgia Pantana Lars-Christian Brask se nechal slyšet, že zvažuje podání žaloby na tým Jordan. Příčinou je jednostranné zrušení kontraktu mezi italským jezdcem a britskou stájí, což je dle jeho vyjádření porušením smlouvy.

"Nejdříve jsem se chtěl vyvarovat veřejného vyjádření, ale nyní musím říci, že to od týmu nebylo fér ani profesionální. Kontrakt byl jasný a dohoda byla jednostranně porušena," dodal Brask. "Celou záležitost bychom rádi ukončili klasickou obchodní cestou, ale v tomto případě se jedná o složitý komplex informací a ne vše je veřejnosti známo. V zájmu našich investicí a práv jezdce se zřejmě obrátíme na soud. V současnosti připravujeme žalobu a tak se k dalším podrobnostem nebudu vyjadřovat."