Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Stewart: F1 potřebuje více poruch a nehod

Stewart: F1 potřebuje více poruch a nehod

Minulou sezónu zachránil pouze Verstappen.

Sir Jackie Stewart se nebojí říct ani kontroverznější ze svých názorů a v rozhovoru pro švýcarské noviny Blick řekl, že minulá sezóna za moc nestála. Opakování souboje jezdců Mercedesu ho evidentně nezajímalo a na trati to zachraňoval pouze mladý Max Verstappen. Holanďan nadchl masy fanoušků, rozzlobil pár soupeřů a předvedl talent, jaký je dán pouze hrstce vyvolených.

"Lewis Hamilton zapadá do role moderního hrdiny, (Sebastian) Vettel je tichý hrdina. A (Kimi) Räikkönen je možná populárnější než oni i přesto, že téměř nemluví. Ale možná je populární právě díky tomu! Verstappen mi připomněl první závody Maria Andrettiho , Jochena Rindta a Francoise Ceverta. Ti do F1 také vtrhli jako vítr. Kromě Verstappenova proražení to ale nebyla velmi zajímavá sezóna," řekl trojnásobný mistr světa.

Podle něj zašla F1 ve více ohledech příliš daleko a průběh závodu je příliš klidný a předvídatelný. Jezdci si v soubojích dávají pozor na kontakty s jinými vozy a odstoupení ze závodů je málo.

"Chybí tomu vzrušení, incidenty, poruchy a nehody. Ale nechápejte mě špatně, nikdo nechce vidět jezdce havarovat, ale zároveň chceme vzrušení. Za mých časů ho bylo dost, ale hodně mých soupeřů za to, bohužel, zaplatilo nejvyšší cenu."

stewartmonaco