Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen: Jsem stejně dobrý jako Hamilton a Vettel

Verstappen: Jsem stejně dobrý jako Hamilton a Vettel

Úvodní kolo v Šanghaji pro něj nepředstavovalo žádné riziko.

Max Verstappen to s novináři nemá jednoduché. V rozhovorech mu obvykle něco ujede a o zábavu je rázem postaráno.

Tentokrát je v tom ale mladý Nizozemec částečně nevinně. Poskytl interview televizi BBC a čelil dotazu, zda si myslí, že je stejně dobrý jako Hamilton. Zřejmě v duchu zásady na hloupou otázku hloupá odpověď z něj vypadlo následující: „Ale jistě. Kdybych měl identické auto jako Lewis a Seb, vyrovnal bych se jim.

Je škoda, že většina médií si z celého obsáhlého povídání vybrala jen tuto krátkou pasáž a řádně ji rozmázla. Max toho totiž řekl mnohem více a určitě i zajímavějšího. Vrátil se kupříkladu k začátku čínské velké ceny, kdy v jednom kole zdolal devět protivníků: „Rozhodně si nemyslím, že bych podstupoval nějaké velké riziko. Byl jsem naprosto klidný, nacházel jsem mezery a prostě jsem brzdil později než ostatní. Také jsem se pořád díval do zpětného zrcátka. Určitě jsem neměl pocit, že se pohybuju na hraně. A pak jsem od svého inženýra uslyšel: Dobrá práce, chlapče, jsi sedmý!

Prozradil rovněž svérázné výchovné metody svého otce, bývalého pilota F1 Jose Verstappena. „Jako dítě mě na motokárové dráze nikdy nenechal absolvovat víc jak pět kol najednou. To proto, abych se naučil bojovat a předjíždět od prvního okamžiku. Hodně mně to pomohlo. Táta mně také poradil, abych už z boxů vyjížděl tak rychle, jak to jen jde. Jiní si klepali na čelo a tvrdili, že musím začínat pozvolna. Jenže jsem se přesvědčil, že jen takhle si včas zahřeju pneumatiky a brzdy,“ konstatoval.

Vize budoucnosti je pochopitelně spjata s bojem o titul: „Ovšem musíš sedět ve správnou chvíli ve správném autě. Pokud na konci kariéry nebudu mistrem světa, ale budu trvale patřit k nejlepším a budu schopen i ze sebe dostat to nejlepší, budu spokojen.