Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Honda má problém s korelací dat

Honda má problém s korelací dat

Dynamometr tvrdí, že pohonná jednotka je v pořádku.

Výkonný šéfinženýr Hondy Jusuke Hasegawa vysvětluje, proč jezdci McLarenu ještě nedostali vylepšenou verzi pohonné jednotky, která jim byla přislíbena s tím, že dorazí nejpozději do Kanady. Nemělo se přitom jednat ani tak o vylepšení, jako spíše o odstranění problémů, které japonská automobilka objevila na začátku roku. Hondě nesedí data. Špičkové dynamometry v japonské Sakuře tvrdí, že pohonná jednotka nemá žádný závážný problém, ale v reálném voze se nedaří odstranit vibrace, využívat celý výkon motoru, ani pravidelně dokončovat závody.

"Na dynamometru nedokážeme vytvořit správné podmínky. Potřebovali bychom vytvořit prostředí odpovídající tomu na okruzích. Ale provozní podmínky jsou odlišné a my se snažíme přijít na to, proč vzniká rozdíl ve spolehlivosti," vysvětlil Hasegawa. "Loni jsme na dynamometru mohli ověřovat spolehlivost, takže potřebujeme zjistit, proč teď vznikají rozdíly mezi ním a okruhem. Musíme zlepšit přesnost."

Hasegawa také vysvětlil, proč Stoffel Vandoorne po selhání MGU-H v druhém tréninku na Velkou cenu Kanady dostal jedno ze svých starších provedení a ne nový kus, ačkoli Honda už prý má upravenou verzi této části pohonné jednotky. "Už máme upravený kus, ale v Kanadě jsme ho nenasadili, protože jsme se chtěli vyhnout penalizaci. Až si budeme jisti, vybereme strategicky vhodný okruh. Nechceme, aby se něco pokazilo na okruhu a byla z toho penalizace."

Fernando Alonso letos viděl šachovnicovou vlajku pouze jednou. Stoffel Vandoorne dokončil tři ze sedmi závodů. McLaren zůstává jediným týmem, který ještě nezískal ani bod.