Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Zájem Renaultu o Sainze přetrval

Zájem Renaultu o Sainze přetrval

Příští rok by ho rád viděl ve svém voze.

Renault nedávno oznámil, že Robert Kubica, ačkoli s týmem testoval, není na jeho seznamu pro příští sezonu. Tým francouzské automobilky nikdy nešetří slovy chvály na Nika Hülkenberga, ale s Jolyonem Palmerem tak spokojený není. Šéf týmu neváhal přiznat, že jedním z jeho možných náhradníků je Carlos Sainz. Toho chtěl ještě před Hülkenbergem, ale Red Bull ho loni nepustil z Toro Rosso.

"Popravdě řečeno ho po očku sledujeme," řekl Cyril Abiteboul pro Movistar. "Pokud vím, má dlouhodobý kontrakt s Red Bullem. Často o tom s nimi mluvíme, ale nic není jisté."

O Sainze se prý zajímá také McLaren, který v něm vidí potenciální náhradu za Fernanda Alonsa. Jenže pokud si je jeho talentu vědom i Red Bull, může udělat něco, co dosud ještě nikdy neudělal. Nechat někoho za juniorský tým Toro Rosso odjet i čtvrtou sezonu.

"Není tajemstvím, že moje sportovní kariéra závisí na rozhodnutí Helmuta Marka a Red Bullu," cituje Sainze El Mundo Deportivo. "Ale nemyslím si, že to bude mít (negativní) vliv na mou budoucnost. Nechci před nikým zavírat dveře, ale vím, že čtvrtý rok u Toro Rosso by byl extrémně náročný, protože se to ještě nikdy nestalo. Myslím, že Red Bull to vidí stejně jako já, chce se pohnout kupředu. Bylo by ode mě hloupé, kdybych si zavřel dveře do některého z týmů F1, ale mým cílem je udělat krok vpřed, jenom ještě nevím, jestli to bude krok do Red Bullu anebo někam jinam."