Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

GP3: S Russelem a Alesim před Hungaroringem

GP3: S Russelem a Alesim před Hungaroringem

Co nám prozradili vítězové posledního závodu.

Série GP3 má za sebou tři závodní víkendy a již se začíná rýsovat hlavní favorit sezony. Tím je nováček George Russell z týmu ART. Svůj první závod vyhrál počátkem července na rakouském Red Bull Ringu a o týden později přidal domácí vítězství na Silverstone. Ať už jeho závod v Maďarsku dopadne jakkoliv, čeká ho tu další velký krok kariéry. Jako člen juniorského programu Mercedesu F1 bude příští týden testovat jeho vůz. Dalším pilotem, který po nevýrazné loňské sezoně překvapil, je Giuliano Alesi. Nejprve na Red Bull Ringu získal své první stupně vítězů a o týden později přidal vítězství v druhém závodě na Silverstone. Oba piloty jsme před jejich dalším závodním víkendem na Hungaroringu vyzpovídali.

George Russell

Na Silverstone jsi vyhrál svůj domácí závod, jak sis to užil?

Velmi. Na Silverstone jsem se těšil celý rok, protože je to můj domácí závod. Mohl jsem bydlet doma, takže to byla pěkná zkušenost a vyhrát před domácím publikem bylo nezapomenutelné.

Vypadá to, že letos jsou tvými největšími rivaly týmoví kolegové a zároveň dobří kamarádi z ART. Myslíš, že je výhoda nebo nevýhoda bojovat proti svým týmovým kolegům?

Myslím, že je to výhoda, protože když jsou v některých závodech rychlejší, můžu zjisti,t kde je problém a poučit se z toho. U jezdců z jiných týmů nevíme, co dělají a jak. Momentálně je Lorandi velmi silný a i Boccolacci bude opět v dobré formě. Jsem si jistý, že teď i po letní přestávce budou silnými soupeři.

Příští týden budeš poprvé testovat Mercedes F1. Cítíš se připraven?

Ano, určitě. Od okamžiku, kdy jsem se stal členem programu Mercedes F1, jsem věděl, že budu mít šanci se zúčastnit těchto dvou testovacích dní, takže se na ně připravuji již od prosince minulého roku.

Giuliano Alesi

Minulý závod jsi na Silverstone získal své první vítězství. Jaký to byl pocit?
Užíval jsem si to a byl jsem velmi šťastný. Byl jsem hrdý na sebe i tým. Můj otec a Ferrari byli také šťastni. Všem jim za to děkuji.

Tento rok vypadá tvá jízda velmi vyspěle. Co ses z minulé sezóny naučil?
Naučil jsem se hodně o autě, gumách, práci s pneumatikami při kvalifikaci a to všechno přispělo k tomu, že se v autě cítím víc sebejistě.

Jaké jsou tvé cíle pro Hungaroring?

Mým cílem je pokusit se získat body v každém závodě, kvalifikovat se do první osmičky a nezačít víkend chybou v kvalifikaci.