Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso dostal nabídky na přestup

Alonso dostal nabídky na přestup

Je možné, že by šel na rok do Williamsu?

Alonso pouze vyhrožuje, ale beztak je už dohodnutý s McLarenem. To si poslední měsíc mysleli mnozí z nás, jenže dvojnásobný mistr světa v Belgii překvapil prohlášením, že dostal nabídky na přestup a odmítl pouze některé z nich.

"Příští měsíc budu hodně přemýšlet a dospěji k rozhodnutí. Rozhodně je pravda, že jsem dostal nabídky," řekl Alonso. "Vlastně jsem nabídky dostával v červnu, v červenci i v srpnu. Šedesát procent z nich jsem odmítl a zbývajících čtyřicet mám na stole."

Novináři se Alonsa na přestup ptali z jednoho konkrétního důvodu. Objevil se příběh o tom, že by mohl přestoupit do Williamsu. Dosud se o Williamsu jako o destinaci pro Alonsa neuvažovalo. Současný vůz je příliš pozadu na to, aby jeho nástupce mohl bojovat o vítězství a tým není tak ekonomicky silný, aby si mohl dovolit jednoho z nejdražších jezdců planety. Německá média to ale vidí jinak.

Williams brzy ovládne otec jeho jezdce, miliardář Lawrence Stroll. Fernando Alonso pro něj bude dobrou investicí nejen jako jezdec, ale i jako nejlepší mentor pro jeho milovaného syna. Alonsovi je ochoten zaplatit 25 milionů eur, další peníze by měl dostat od sponzorů a pokud by byla smlouva pouze na rok, zachoval by si šanci jezdit v roce 2019 ve špičkovém voze, ať už by šel do Mercedesu nebo jinam.

"Auto Motor und Sport to nazývá spekulací, ale my v Auto Bildu Motorsport víme, že jen málo dělí Williams a Alonsa od senzačního oznámení. Tyto dvě strany již delší dobu vedou rozhovory," napsal Bild.

Některého z novinářů zajímalo i to, co by Alonsovi poradil zkušený Niki Lauda. Jeho odpověď Španěla zřejmě nepotěší.

"Vůbec nic. Tam, kde je, se dostal kvůli tomu, že chtěl v McLarenu vydělat hromadu peněz," řekl Lauda.