Novinky

  • 25.07.2024 Neutral Ivana Ulmanová po 18 letech končí ve vedení Automotodromu Brno

  • 25.07.2024 Good Esteban Ocon bude v příští sezoně působit v týmu MoneyGram Haas F1

  • 25.07.2024 Bad Verstappen kvůli motoru přijde o 10 míst na startu VC Belgie

Facebook Instagram

Červený býk doběhl na stupně vítězů

Červený býk doběhl na stupně vítězů

Klidná cesta, úspěšný závod

Red Bull navázal na úspěšnou Malajsii a v Japonsku opět dostal oba jezdce na stupně vítězů. Opět mu v tom výrazně pomohlo Ferrari, porazilo se vlastně samo. Tentokrát sice stál uprostřed Lewis Hamilton, ale pro tým červeného býka je to i přesto zasloužená odměna za práci odvedenou na vývoji během celého roku i povzbuzení před koncem sezony.

"Už podruhé v řadě jsem byl v Suzuce na stupních vítězů. Tak se zdá, že v Japonsku se cítím jako ryba ve vodě! Náš vůz byl dobrý v zatáčkách, ale zase jsme hodně ztráceli na rovinkách a ani jednou jsem neměl skutečnou příležitost zaútočit," řekl Max Verstappen, který se i díky dravosti v první zatáčce závodu dostal na druhé místo, ale na Hamiltona neútočil. "Degradace měkkých pneumatik byla dobrá, vyvážení vozu bylo dobré a je dobré mít silnou závěrečnou část sezony. Lewis se na chvíli dostal do problémů, když uvízl v provozu, ale přesto měl situaci pod kontrolou. Provoz mi dal šanci přiblížit se a teoreticky i zaútočit. Je vlastně škoda, že souboj ovlivnili jezdci o kolo zpět, ale na výsledku to nakonec prakticky nic nezměnilo. Jakmile se před Lewisem otevřela prázdná trať, těžko jsem ho mohl předjet."

Daniel Ricciardo se včera těšil z těsného vítězství nad týmovým kolegou, ale dnes od první zatáčky opět viděl pouze jeho zadní křídlo. To se pak ztratilo v nedohlednu, zatímco Ricciardo zůstal příliš dlouho uvězněn za Estebanem Oconem.

"Na začátku víkendu jsem řekl, že chci být na pódiu, a to se mi splnilo. Nedá se to vrátit, abych si přál víc. Ale musím se podívat na svůj start, na moment pohnutí se z místa, protože to mě stálo pozice ve prospěch Maxe a Ocona. Prvních 100 metrů mohlo být lepších, ale jinak to byl poměrně osamělý závod s třetím místem na jeho konci. Jak je tato trať zábavná na jedno kolo, tak je v závodě problém zvrátit výsledek, těžko se zde jezdí za jiným vozem."