Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kout je vicemistrem Evropy superkartů

Kout je vicemistrem Evropy superkartů

Titul získal německý závodník Elkmann

Letošní ročník mistrovství Evropy v motokárové kategorii Superkart vyvrcholil třetím a závěrečným podnikem na Bugattiho okruhu v Le Mans. Souboj o celkové prvenství se zúžil na dva hlavní protagonisty – obhájce titulu, českého reprezentanta Adama Kouta (MS Kart/DEA), a německého pilota Petera Elkmanna (Anderson/VM). Tomu se také podařilo nakonec titul získat.

Elkmann měl podstatně lepší výchozí pozici. V kvalifikaci však tahal za delší konec Kout, hájící barvy prachatické stáje MS Kart Milana Šimáka. Svého rivala pokořil o šedesát šest tisícin sekundy. Po startu sobotní jízdy se dostal do čela Elkmann, Kouta ovšem nebyl schopný setřást. Krok s nimi ještě drželi Andreas Jost (Anderson/VM) a Liam Morley (Anderson/DEA), ostatní už měli výraznější ztrátu. Nakonec se Elkmann a Kout utrhli i dvojici pronásledovatelů a rozdali si to mezi sebou. Přes veškerou snahu našeho jezdce se mu ale nepodařilo svého soka předjet.

Nedělní závod měl bohužel velmi krátký průběh. Po těžké havárii v úvodním kole byl zastaven a už nebyl z časových důvodů restartován. Kout tak v evropském šampionátu obsadil stříbrnou příčku.

Konečné pořadí ME: 1. Elkmann (D), 100, 2. Kout (CZ) 80, 3. Morley (GB) 68, 4. Clark (GB) 51, 5. De Brabander (B) 41…

Adam Kout se šéfem týmu MS Kart Milanem Šimákem