Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Fittipaldi s českým Lotusem slaví titul

Fittipaldi s českým Lotusem slaví titul

Stal se tak posledním šampiónem World Series

Kdysi slavná série zažívá tento víkend v Bahrajnu svou derniéru. Na startovní rošt se postavilo jen dest aut. Ze zdravotních důvodů dokonce chyběl i jeden z kandidátu na titul Egor Orudžev, kterému patřila před závodním víkendem třetí pozice.

Již od začátku sezony mezi hlavní favority na titul patřila česká stáj Lotus s Pietrem Fittipaldim a René Binderem. Jejich největšími konkurenty byli piloti stáje SMP Racing by AVF Matevos Isaakyan a zmiňovaný Orudžev.

Fittipaldi měl v Bahrajnu kromě Orudževovy nepřítomnosti situaci ulehčenou i jinak. Při odjezdu do zahřívacího kola zůstal stát na roštu poleman Isaakyan a následně byl odtlačen do boxů. Vedení se ujal úplný nováček Henrique Chaves, Fittipaldi se zařadil na druhé místo a svojí pozici si bez problémů uhlídal až do konce.

„Jsem z titulu nadšený! Když jsem si všiml, že Matevos zůstal stát na startovním roštu, věděl jsem, že dnes mám šanci být korunován šampiónem. V prvním kole jsem se snažil zaútočit na Henriqueho, ale pak jsem se rozhodl, že budu držet pozici až do konce. S týmem to byla úžasná sezona, jsou pro mě jako rodina a chci poděkovat všem za podporu,“ vyjádřil své pocity po zisku titulu Fittipaldi.

Charouz Racing závodící pod hlavičkou Lotusu v sérii účinkuje od roku 2011, přičemž se jedná o jeho první jezdecký titul. Od příští sezony se bude pokoušet na své úspěchy navázat ve Formuli 2. Zda s Fittipaldim za volantem, tým zatím neoznámil.