Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ghiotto zůstává ve formuli 2

Ghiotto zůstává ve formuli 2

Bude jezdit za Campos

Tým Campos F2 dnes oznámil svého prvního jezdce, kterým se stal Luca Ghiotto. Mladý Ital má za sebou v F2/GP2 již dvě sezony. Obzvláště úspěšný pro něj byl rok 2017, kdy svými výkony pomohl Russian Time k zisku týmového titulu a sám s jedním vítězstvím skončil v šampionátu čtvrtý.

Naopak Campos skončil jako tým loni předposlední a to i díky slabému jezdeckému složení, takže od talentovaného Itala, který zářil již v GP3, si slibuje velký přínos.

 „Campos Vexatec Racing sleduje Lukovu kariéru již několik let. Nejdříve na nás zapůsobil svým debutem v GP3 a následně i postupem do GP2 a F2. Abychom uspěli v šampionátu, jakým je FIA Formule 2, potřebujeme mimořádného pilota s výjimečnými schopnostmi. Luca tento požadavek perfektně splňuje. Jsme proto velice potěšeni, že přichází do Campos Racingu.  Společnými silami chceme vstoupit do sezony 2018 s těmi nejvyššími ambicemi,“
uvádí majitel týmu Adrian Campos.

"Jsem opravdu nadšený, že jsem se připojil ke stáji Campos Vexatec Racing. Adrian Campos má obrovské zkušenosti z motorsportu díky své minulosti jezdce formule 1 a později šéfa vítězného týmu. Je to pro mě skvělá příležitost, protože Campos Racing mnohokrát ukázal, že je jedním z nejlepších týmů pro mladého závodníka. Hodlám tuto příležitost co nejvíce využít a současně odvést tu nejlepší práci pro tým,"
uzavírá Luca.


Již známé jezdecké složení F2 2018:


Prema: Nyck de Vries, Sean Gelael
ART: Jack Aitken, George Russell
Arden: Nirej Fukuzumi
Campos: Luca Ghiotto
Carlin: Lando Norris, Sergio Sette Camara
Charouz: Antonio Fuoco, Louis Déletraz