Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Vnuk Emersona Fittipaldiho Pietro míří do IndyCar

Vnuk Emersona Fittipaldiho Pietro míří do IndyCar

Bude se dělit o vůz s dalším nováčkem

Tým Dale Coyne Racing odhalil svou jezdeckou sestavu. O vůz s číslem 19 se budou dělit dva nováčci. Deset závodů odjede Kanaďan Zachary Claman DeMelo, který debutoval v loňském finále sezony v Sonomě v týmu Bobbyho Rahala. Zbývajících sedm závodů odjede mladý Brazilec Pietro Fittipaldi. Oba bude sponzorovat společnost Paysafe.

Vnuk Emersona Fittipaldiho je úřadujícím šampionem Světové série Formule V8. Titul získal s českým týmem Lotus. Jeho stájovým kolegou byl Rakušan René Binder, který příští rok také IndyCar zkusí. Ten má zatím potvrzené čtyři závody a z toho jen jeden, ve kterém se potká s Fittipaldim.

„Jsme velmi potěšení, že v rámci její expanze do severní Ameriky přivádíme přední platební společnost, jakou je Paysafe, do našeho vzrušujícího sportu. Vzhledem k rostoucím schopnostem Zacha a Pietra se těšíme na velmi silnou sezonu,“ řekl majitel týmu Dale Coyne.

Paysafe sponzoroval devatenáctiletého Kanaďana Clamana DeMela už vloni v Sonomě. Mladý jezdec za sebou má dvě sezony v Indy Lights. Vloni získal premiérové vítězství a na cestě za pátým místem v šampionátu také třikrát dojel na stupních vítězů.

„Paysafe mi vloni v září pomohl dosáhnout mého celoživotního cíle debutovat v IndyCar Series. Jsem obrovsky vděčný za jeho neutuchající podporu i v dalších závodech. Jsem hrdý, že mohu opět reprezentovat jeho značku na závodní dráze a udělám vše proto, abych dostal jeho vůz do Victory lane,“ řekl Claman DeMelo.

Závodit bude v St. Petersburgu, v Long Beach, v Alabamě, v obou závodech v Detroitu, na Road Americe, v Iowě, v Torontu, v Poconu a v St. Louis. Pietro Fittipaldi dostane příležitost ukázat se ve Phoenixu, na okruhu v Indianapolisu, při 500 milích Indianapolisu, v Texasu, v Ohiu, v Portlandu a v Sonomě.

„Je to splněný sen, hlavně to, že budu závodit v Indy500, kde moje rodina dosáhla tak skvělých výsledků,“ prozradil Pietro Fittipaldi. Kromě dvojnásobného vítěze Indy500 Emersona Fittipaldiho mají na svém kontě starty v Indianapolisu také Christian Fittipaldi a Pietrův strýc Max Papis, který se oženil s Emersonovou dcerou.

Tým také oznámil, že se do IndyCar vracejí Jimmy Vasser a James Sullivan, kteří předtím spoluvlastnili s Kevinem Kalkhovenem tým KVSH Racing. S Coynem budou spolupracovat na voze číslo 18, který bude řídit Sébastien Bourdais. V Indianapolisu by měl Coyne nasadit také vůz pro Pippu Mannovou. Zvažuje, že by přidal ještě čtvrtý, aby mohl v nejdůležitějším závodě sezony startovat i Claman DeMelo.