Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ecclestone: FIA musí vzít otěže F1 do vlastních rukou

Ecclestone: FIA musí vzít otěže F1 do vlastních rukou

Todt má jiné starosti

Věrní fanoušci F1 si musejí pamatovat, jak byli Bernie Ecclestone a Max Mosley pevnou a pravidelnou součástí dění v F1. Až se někdy zapomínalo, že Mosley, jako prezident Mezinárodní automobilové federace, má také starosti a povinnosti mimo F1. Mosleyho nástupce, stejně jako on, přišel z prostředí F1, ale je vidět mnohem méně. Víceméně jsme si zvykli na to, že nová pravidla píše a předkládá Liberty Media a Jean Todt pouze souhlasně přikyvuje, pokud se tedy zrovna nejedná o bezpečnost, jako v případě Halo.

Podle bývalého bosse F1 potřebuje, aby jí prezident FIA opět věnoval svou pozornost. I kdyby to bylo na úkor ostatních sérií, bezpečnosti na silnicích, kampaně proti alkoholu za volantem a dalších aktivit.

"Jean Todt je velmi zaneprázdněný, stará se o spoustu věcí," cituje Ecclestonea francouzský sportovní deník L'Equipe. "Pracuje 24 hodin denně, ale F1 zanedbává. Jeho hlavním projektem je bezpečnost na silnicích, ale nesmí zapomenout na sport. Liberty by mohlo F1 zmrzačit a zničit, protože nemá zkušenosti. Pro dobro F1 doufám, že Jean se opět chopí kormidla. FIA musí být pánem tohoto království."

Francouzi si samozřejmě nemohli odpustit také otázku na škody, které by mohla způsobit ztráta velkých týmů, kterým moc nevoní plán na zavedení rozpočtového stropu.

"Mercedes je v posledním čase neskutečně dobrý a byla by škoda přijít o něj, ale klíčové je Ferrari," uvedl Ecclestone.