Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sirotkin šel přes závit a vymstilo se mu to

Sirotkin šel přes závit a vymstilo se mu to

Williams: Chybí rychlost, na tom se nic nezměnilo

Tým z Grove nikoho neoslnil a dal najevo, že vzestupný kurz z posledních velkých cen v Soči pokračovat nebude. Útěchou může být leda to, že kvůli četným penalizacím se oba monoposty posunou na roštu více dopředu. Že by ale odolaly například tlaku red bullů, nemůže věřit ani ten největší optimista.

Jet domácí velkou cenu je vždy velký zážitek, zvláště pro zelenáče, jakým pořád je Sergej Sirotkin (18. místo). Nese to s sebou ovšem i určité riziko, což ruský závodník poznal na vlastní kůži: „Bylo to dnes hodně náročné a jsem velmi zklamaný chybou, kterou jsem udělal v závěru. Nemyslím si, že jsme dnes byli bůhvíjak rychlí, a já chtěl z auta dostat asi více, než v něm bylo. Další standardní kolo by bylo k ničemu, zkoušel jsem něco vymyslet a vymstilo se mně to. Je mně to líto.

 

Na Lanceho Strolla zase jednou zbylo poslední místo

 

Ještě hůře dopadl Lance Stroll (20. místo): „Úvodní pokus jsem musel přerušit. Potom jsem rozjel moc dobré kolo, jenže Sergej se roztočil a byly vyvěšeny žluté praporky. Chybí nám rychlost, což není nijak objevný fakt, na tom se nic nezměnilo. Je to samozřejmě frustrující, ale uvidíme, co se nám povede zítra.