Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari se podle všeho neodvolá

Ferrari se podle všeho neodvolá

Verdikt z Montréalu se pokusí zvrátit jinak

Ferrari se patrně neodvolá proti rozhodnutí sportovních komisařů během VC Kanady, týkajícího se potrestání Sebastiana Vettela. Místo toho zkusí jinou a zřejmě nadějnější cestu.

Lhůta pro podání odvolání vyprší za pár hodin, nic však nenasvědčuje tomu, že by se ho v Maranellu chystali odeslat. Šance na úspěch je totiž mizivá. Podle pravidel FIA se proti penalizaci, udělené v průběhu závodu, nedá protestovat. Přesněji řečeno, teoreticky může, ale věc bude okamžitě smetena ze stolu jako nepřípustná. 

Ferrari nevzdává úsilí o zvrácení rozhodnutí sportovních komisařů během VC Kanady

Ve sportovním řádu FIA však existuje jiná eventualita. Podle ní má postižený právo požádat o přezkoumání záležitosti. V článku 14.1.1. se konkrétně píše: „Pokud se objeví zjevná a důležitá fakta, která v průběhu podniku nebyla zainteresovaným stranám k dispozici, musejí se komisaři nebo jiní FIA pověření činitelé sejít, vyslechnout relevantní svědectví a na základě předložených dokumentů znovu rozhodnout.

Scuderia může v tomto případě příslušné důkazy (zřejmě by šlo hlavně o údaje z telemetrie a videozáznamy) předložit nejpozději 23. června. Mluvčí týmu potvrdil, že se na tom intenzivně pracuje.