Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz byl příliš odvážný

Sainz byl příliš odvážný

Leclerc si dal za cíl čtvrté místo.

Carlos Sainz zpětně lituje, že v poslední zatáčce posledního sektoru posledního kvalifikačního pokusu zariskoval a přišel tak o téměř jisté druhé místo na startu.

Než jsem začal druhé kolo ve Q3, řekl jsem si, že to bude chtít velmi, velmi dobré kolo, mám-li urvat pole position pro sebe,“ vysvětluje jezdec Ferrari. „První sektor byl dobrý, myslím že fialový, ale ve druhém mě překvapila menší úroveň přilnavosti. Před poslední zatáčkou jsem si pak řekl: „Dobře, takhle mi to na pole stejně nevydá, tak to můžu risknout.“ Nejspíš to nebylo správné rozhodnutí. Stálo mě to druhou pozici a od pole position mě beztak dělily celé desetiny vteřiny.

Charles Leclerc neměl moc o co bojovat. Po pátku měl kvůli penalizaci za výměny řídící elektroniky klesnout na startu o deset míst, ale Ferrari mu v sobotu dopoledne vyměnilo ještě téměř celý zbytek pohonné jednotky, pouze s výjimkou výfuku. Měl tak putovat na poslední místo na startovním roštu, které však má rezervováno Júki Cunoda, takže Monačan bude předposlední.

Nevím, jestli to bude tak jednoduché,“ řekl aspirant na titul, od kterého Ferrari jistě očekává spoustu předjížděcích manévrů. „Teď to vypadá, že předjíždění nebude až tak snadné, ale zase můžeme spoléhat na dobrou rychlost našeho vozu. Pokud nám vyjde i strategie a budu moci jezdit i v čistém vzduchu, troufl bych si tipnout i něco kolem čtvrtého místa. Přibližně to je náš cíl.

Sainz Ferrari opět nepotěšil. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari