Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Andretti bude pokračovat s Rossim i Hondou

Andretti bude pokračovat s Rossim i Hondou

Tým udržel svůj diamant

Nejžhavější zboží na přestupovém trhu se přesouvat nebude. Alexander Rossi bude i v příštích letech závodit za tým Andretti Autosport a jeho vůz bude nadále pohánět motor Honda. Tým oznámil podpis nové smlouvy s jezdcem i s dodavatelem motorů během závodního víkendu v Ohiu.

Rossiho budou nadále sponzorovat společnosti NAPA Auto Part a AutoNation. Právě otazníky okolo sponzorství byly tím, co Rossiho budoucnost u Andrettiho ohrožovalo. Stejně tak i zájem týmu Penske, který si na 27letého jezdce myslel.

„Pracovali jsme na tom tvrdě a jsem šťastný, že to vyšlo. Od roku 2016 jsme si vybudovali silný vztah s NAPA Auto Part. Do série se přirozeně hodí, také k Alexanderovi a k týmu. A jsme rádi, že můžeme pokračovat v roce 2020 a dál,“ řekl Michael Andretti.

Rossi vyhrál s týmem sedm závodů, včetně hned první Indy500, v níž startoval. Dvakrát se radoval v Long Beach, slavil také na oválu Pocono Raceway a na silničních okruzích ve Watkins Glenu, na Road Americe a právě v Ohiu. Letos je druhý v pořadí šampionátu a má tak velkou naději na titul.

„Je skvělý pocit pokračovat s Andretti Autosport. Během uplynulých čtyř let jsme vybudovali silný tým se skvělou chemií. Věřím, že mám vše potřebné k vyhrávání závodů a titulů. Jsem rád, že toto nebude jen můj tým, ale i domov v IndyCar,“ uvedl Rossi.

Nadále bude Andrettiho jezdce pohánět motor Honda, se kterým tým vyhrál všech pět závodů v Indianapolisu. „Je to důležitá chvíle pro Honda Performance Development. Andretti Autosport je bezpochyby jeden z předních týmů NTT IndyCar Series a jsme vděční, že nám pro příští roky věnoval svoji důvěru,“ zdůraznil prezident závodní divize Hondy Ted Klaus.