Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kinga láká formule E

Kinga láká formule E

Brit již testoval pro Dragon

O formuli E projevil zájem další závodník. Je jím současný pilot stáje MP Motorsport ve formuli 2 Jordan King.

Brit nejenže vyjádřil touhu získat v elektrickém šampionátu závodní sedačku, ale dokonce již v pondělí otestoval vůz stáje Dragon. Po testu s Mahindrou z roku 2017 tak zaznamenal další svezení s vozem Formule E.

Formule E mě opravdu přitahuje a to již od jejího vzniku. Do hloubky se totiž zajímám o technickou stránku, která je v závodění zcela jasně klíčovou oblastí. Z mého životopisu se ale dá poznat, že jsem dokázal zvítězit téměř se vším, s čím jsem závodil. Od formule 3, po formuli 2 a sportovní vozy,“ uvedl King pro e-racing365. 

Jordan King letos závodí ve formuli 2 za tým MP Motorsport

Něco jsem již odjel v roce 2017 s Mahindrou a mohl jsem si to tak hezky vyzkoušet. Nyní se ale samozřejmě série významným způsobem vyvinula a já bych rád okusil i vozy specifikace Gen2. Nacházím se nyní ve fázi, kdy se poohlížím po nějakém dlouhodobém plánu, který by mi jako jezdci umožnil vyrůst a útočit. Formule E je entitou, o kterou se opravdu hodně zajímám a pokud bych zde mohl něčeho dosáhnout, bylo by to úžasné.

V průběžném pořadí letošního ročníku formule 2, do které se King letos po roce vrátil, se 25letý závodník nachází před podnikem v Maďarsku na 10. pozici. S výjimkou „druhé ligy“ formule 1 jsme ale bývalého rezervního jezdce Manoru mohli letos vidět také v závodě 24 hodin Le Mansu s týmem Jackieho Chana nebo v kokpitu stáje Rahal Letterman Lanigan Racing během Indy 500.