Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettela by prý mohl získat McLaren

Vettela by prý mohl získat McLaren

Ferrari chce mít jasno o jeho budoucnosti do května 2020

Slyšte další divokou spekulaci, která má překlenout hluché období mezi dvěma sezonami. Podle španělského listu Marca by v roce 2021 mohl Sebastian Vettel zamířit k McLarenu!

Tato převratná novinka je postavena na jediném faktu – že se čtyřnásobný mistr světa zná s aktuálním šéfem týmu z Wokingu Andreasem Seidlem. Potkali se v roce 2006, kdy Seb dělal testovacího jezdce u BMW-Sauberu a Seidl tam působil jako inženýr. To je skutečně pádný argument…

Nicméně autor článku si je téměř jist, že Seidl nemyslí na nic jiného, než jak dostat hvězdu Ferrari do britských služeb. „Jsme naprosto spokojeni se současnou dvojicí našich pilotů,“ prohlásil v reakci Seidl. „Na podobných výmyslech neneseme žádný podíl.“ Ze strany Vettelova managementu pouze zaznělo, že se nehodlají zabývat každou na veřejnost vypuštěnou blbostí.

Vettel v McLarenu - spíše asi jenom zbožné přání

Podobným nesmyslem jsou prý i informace šířené anglickými médii, že Vettel ve svých 32 letech uvažuje o konci působení ve F1. Pravdou však je, že principál Scuderie Mattia Binotto sice vychválil Vettelovu analytickou schopnost a značné zlepšení, které u něj nastalo po triumfu ve VC Singapuru, jenže pronesl i tato slova: „Musíme vycházet z toho, jak se vyvine naše strategie v příštím roce. Zjistíme, jak mu sedí auto a jak je motivován pro budoucnost. Není to o tom, zda dělá nebo nedělá chyby. Jde o to, jak on vidí pokračování své kariéry a jak bude vycházet se svým parťákem. Začátkem května, kolem VC Španělska, potřebujeme vědět, kterým směrem půjde vývoj.

Jinak řečeno – zda Vettel zůstane. A pokud ne – kdo by přišel na jeho místo...