Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

McLaren doufá, že ještě pozdrží Vettelovy oslavy

McLaren doufá, že ještě pozdrží Vettelovy oslavy

Němci však k zisku titulu stačí vybojovat jediný bod.

McLaren doufá, že se mu podaří ještě o něco víc pozdržet oslavy zisku mistrovského titulu v podání Sebastiana Vettela, přestože se Němec vítězstvím v Singapuru obhajobě koruny šampiona výrazně přiblížil.

Pilot Red Bullu může být nyní překonán už jen Jensonem Buttonem, to však za předpokladu, že již nezíská ani bod a Brit vyhraje všechny zbývající velké ceny. Je proto vysoce pravděpodobné, že Vettel se stane letošním šampionem už při následující Velké ceně Japonska.

Přesto McLaren doufá, že se mu i v Suzuce podaří Vettelovy oslavy alespoň oddálit. Šéf stáje z Wokingu Martin Whitmarsh k tomuto úkolu sdělil: "Myslím, že to bude těžké. Je to však matematicky možné.

Adrian (Newey, technický ředitel Red Bullu - pozn. redakce), Red Bull a Sebastian odvádějí fantastickou práci, já jsem ale svým způsobem rád, že tady v Singapuru nemohou slavit. Jsem rád za fanoušky a tak, my budeme dál bojovat.

Kdo ví? Bylo by hezké, kdyby nemohli slavit ani v Japonsku, ale vypadají docela silně."

McLaren bude podle slov Whitmarshe nadále vyvíjet svůj vůz a předpokládá, že trať v Suzuce by jeho charakteristikám měla vyhovovat.

"Myslím, že budou (Red Bull) silní, ale my budeme tvrdě pracovat. Nadále budeme vyvíjet vůz a pokusíme se tam být tak silní, jak to půjde.

Víme, že tam může sehrát roli počasí, může být celkem divoké. Může se stát všechno, my se ale pokusíme být co nejrychlejší a pokusíme se ten závod vyhrát."

Whitmarsh také dodal, že se McLaren necítí být nějak povýšen skutečností, že už jen on může Vettela v boji o titul porazit.

"V tuto chvíli je třeba říct, že Sebastian a Red Bull odvádějí fantastickou práci. Oni jsou ti, které je třeba porazit. Jenson je nyní na druhém místě v šampionátu a to zaslouženě, jenže sebe můžeme analyzovat, jak chceme, co však musíme udělat, je postavit co nejrychlejší auto, nedělat chyby, zajet co nejlépe a pak můžeme vyhrát nějaké závody.

Letos už jsme vyhráli čtyři, některé byly fantastické a docela rádi bychom vyhráli nějaké další. A ještě se jich dá vyhrát pět."