Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso příště nabourá do Vettela

Alonso příště nabourá do Vettela

Vettel je stejně nespokojený s Verstappenovým manévrem.

Včera jsme viděli hodně předjížděcích manévrů a některé z nich byly tvrdší než jiné. Předjetým jezdcům to samozřejmě není pochuti a spor se opět rozhořel i mezi dvěma vícenásobnými mistry světa. Fernando Alonso a Sebastian Vettel se na trati neradi potkávali už v době, kdy Vettel sbíral tituly ve voze Red Bullu a Alonso se trápil v slabším Ferrari. Po letech se moc nezměnilo a Alonso po nuceném výjezdu mimo trať vyhrožuje, že příště prostě neuhne a obere Vettela o body, aby ho naučil móresům.

Jezdec Ferrari se před Alonsa dostal po vnitřní straně pravotočivé desáté zatáčky, ale o vteřinu později chtěl Alonso využít vnější stopu následující zatáčky, jenže Vettel využil celou šířku trati a mclaren poslal do kluzké asfaltové výjezdové zóny.

"Byla tam asfaltová výjezdová zóna, což mi pomohlo, ale kdyby tam byla zeď, tak bych samozřejmě musel najet do zdi nebo do něj. A přesně to příště udělám. Nabourám do něj, ztratí více bodů než já. Za mokra nemáme takový přehled o situaci, jako na suché trati, protože voda je i na zpětných zrcátkách, takže jsem neviděl, co se děje za mnou. Nakonec se nic vážného nestalo, byl tam asfalt. Ale jednou přijde den, kdy do něj někdo nabourá, aby si uvědomil, že trať je tady pro všechny," řekl po závodě Alonso.



Vettelovi ale nemusí nikdo nic názorně předvádět, karma zafungovala sama. Stejně nemilosrdně se k němu v závěru závodu zachoval Max Verstappen uhánějící vstříc pódiovému třetímu místu. První útok ještě Vettel odrazil, po druhém musel jet na trávu a byl rád, že se bez smyku vrátil na trať.

"Byl jsem vedle něj, musel mě vidět," stěžoval si Vettel. "Můj nos byl trochu před ním. Přitom byl rychlejší, takže šlo jen o to, ve které zatáčce se mu to podaří. Podle mě neměl právo to udělat."