Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nejvíce zlobili Vettel a Ricciardo

Nejvíce zlobili Vettel a Ricciardo

Momentálně mají na kontě sedm trestných bodů

Sebastian Vettel a Daniel Ricciardo jsou aktuálně největšími hříšníky ve formuli 1. „Přezimují“ totiž se sedmi trestnými body na svém kontě. Na opačném konci pořadí se nacházejí dva čistí Valtteri Bottas a Lando Norris.

Vettelovi patří i jiný nelichotivý primát. Jako jediný v jedné velké ceně inkasoval hned tři body najednou. Stalo se tak v Monze po incidentu s Lancem Strollem ve Variante Ascari. Dále byl penalizován za mediálně hojně propíraný manévr v souboji s Lewisem Hamiltonem v Kanadě a za zavinění kolize s Maxem Verstappenem v Silverstone.

Pohodář Ricciardo se dokáže občas proměnit v pořádného divocha

Ricciardo obdržel body dokonce hned ve čtyřech případech, ale za méně závažné prohřešky. Pomyslný bronzový stupínek připadl s pěti body specialistovi na průšvihy v závěrečných kolech Daniilu Kvjatovi. Čtyři body tíží Lewise Hamiltona, Maxe Verstappena, Kevina Magnussena a Antonia Giovinazziho, tři Lanceho Strolla, dva Romaina Grosjeana, Roberta Kubicu, Kimiho Räikkönena a Charlese Leclerka a konečně jeden Georgea Russella, Pierra Gaslyho, Sergia Péreze, Alexe Albona, Carlose Sainze a Nika Hülkenberga.

Pokud by některý účastník nasbíral dvanáct bodů, znamenalo by to pro něj automaticky stop pro příští závod. Ve F1 zatím takové situace nenastala, ve F2 se však tento kousek letos povedl Indu Mahaveeru Raghunathanovi, a to dokonce dvakrát!

Body se mažou přesně rok po jejich udělení. U Vettela k první redukci dojde až 9. června 2020, takže si musí v úvodu příštího ročníku šampionátu dávat velký pozor. Ricciardo se zbaví dvou bodů už 28. dubna.