Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Knopp začal v Dubaji ziskem osmi bodů

Knopp začal v Dubaji ziskem osmi bodů

Do cíle úvodní jízdy dojel šestý

Na okruhu v Dubaji vrcholí během tohoto víkendu letošní ročník arabskoemirátského šampionátu F4. Stejně jako v případě předchozích dvou podniků najdeme i ve startovní listině finálového klání českou vlajku. Děje se tak díky Josefu Knoppovi.

Během svých minulých vystoupení dosáhl náš závodník nejvýše na páté místo. A na podobný výsledek mohl pilot stáje BWT Mücke Motorsport pomýšlet také před úvodním závodem tohoto víkendu. Stejné umístění totiž obsadil také ráno při kvalifikaci.

Po startu ale tuto příčku Knopp ve svých rukou dlouho neudržel. Již po úvodním okruhu se totiž propadl na sedmou pozici. Netrvalo navíc dlouho a přišel další propad. Ve třetím kole totiž podlehl Nicolovi Marinangelimu a v tu chvíli po trati kroužil na osmé pozici.

Naše želízko v ohni se ale nevzdalo a v devátém kole se z tohoto místa dokázalo odpoutat, když nejenže pokořilo Arťoma Lobaněnka, ale zanedlouho rovněž vrátilo předjížděcí manévr z úvodu Marinangelimu.

Ani tento posun ale Josefa neuspokojil a začal stahovat před sebou jedoucího Isacka Hadjara. Na svou startovní pozici se ale nakonec zpět propracovat nedokázal. V cíli za Francouzem zaostal o necelou půlsekundu a musel se spokojit se šestým místem.

Zajímavou postavu pro české fanoušky představoval ve startovní listině také Zdeněk Chovanec. Toho sice pojí s naší zemí rodinné kořeny, jinak se ovšem jedná o Venezuelana hájícího barvy Portugalska. Na startovním roštu patřila jezdci stáje Xcel Motorsport osmá příčka. Závod mu ale nevyšel zcela podle představ. Během něj totiž kolidoval s Erickem Zuñigou a navíc dostal pětisekundový trest za překračování traťových limitů. Byl tak klasifikován až jako poslední, tedy jedenáctý.

Zdeňku Chovancovi vstup do závěrečného podniku seriálu F4 v SAE zrovna nevyšel. Foto: Formula 4 UAE

Závod skončil vítězstvím něžného pohlaví. Na nejvyšší stupeň totiž vystoupila Hamda Al Qubaisiová, pro kterou se jednalo o druhý triumf v sezoně.

Zítra jsou na programu zbývající tři závody víkendu (6:20 SEČ, 9:15 SEČ a 13:30 SEČ). Čeští příznivci budou směřovat svůj zrak zejména k úvodní sobotní jízdě. Na jejím startovním roštu totiž dojde k otočení nejlepší šestice z dnešní bitvy a to znamená jediné - pole position připadne Knoppovi.

Výsledky úvodního závodu: 1. Hamda Al Qubaisiová (SAE, Abu Dhabi Racing), 2. Lorenzo Fluxá (Španělsko, Xcel Motorsport) +0,773, 3. Nico Göhler (Německo, BWT Mücke Motorsport) +12,010... 6. Josef Knopp (Česká republika, BWT Mücke Motorsport) +16,447, 11. Zdeněk Chovanec (Portugalsko, Xcel Motorsport) +47,977.

zdroj: FORMULE.cz