Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Kouřil nevylučuje pokračování v TCR Eastern Europe

Kouřil nevylučuje pokračování v TCR Eastern Europe

Za pár let se ale vidí jinde

V loňském roce zažil Dušan Kouřil svou premiérovou sezonu na scéně závodů vozů TCR. A se svým debutem rozhodně nemusel být nespokojen.

V šampionátu TCR Eastern Europe totiž obsadil celkovou třetí příčku, přičemž na své konto si připsal mimo jiné i dva triumfy. S výjimkou této série se ale s vozem Hyundai i30 N představil také během premiérových FIA Motorsport Games ve Vallelunze. Na Apeninském poloostrově o sobě dal vědět zejména pátým místem v úvodní jízdě a v absolutní klasifikaci skončil osmý.

Na loňských FIA Motorsport Games se Dušan Kouřil neztratil. Foto: FIA Motorsport Games

Cestovní vozy ovšem nejsou disciplínou, které by sedmnáctiletý závodník chtěl zasvětit celou svou kariéru. Nevylučuje však, že jej letos jak ve východoevropském šampionátu, tak na „motoristické olympiádě“ uvidíme znovu.

„Mojí prioritou je zisk továrního místa. Raději bych se tedy přesunul výše, než abych pokračoval v tom samém. Pokud se ale naskytne možnost a prostor, rád se svezu,“ řekl v rozhovoru pro oficiální web TCR Eastern Europe Kouřil, kterého z dlouhodobého hlediska lákají vytrvalostní závody GT.

A zde má ty nejvyšší ambice: „Mým hlavním cílem je stát se do dvou let továrním pilotem v některém z významnějších šampionátů GT3. Poté bych se chtěl se stejnou automobilkou přesunout do WEC. Již v roce 2015 jsem si uvědomil, že mě vytrvalostní závody lákají více než ty krátké.“

Jenom připomeňme, že posledním Čechem, který ve vytrvalostním mistrovství světa účinkoval, byl Jan Charouz. Pražský jezdec, který má na svém kontě díky startu v úvodním volném tréninku na VC Brazílie 2011 u stáje HRT mimo jiné i jednu účast v závodním víkendu F1, se ve WEC naposledy objevil roku 2014 při podniku 24 hodin Le Mans. Zároveň se tehdy jednalo i o poslední účast našeho závodníka v tomto slavném klání.

zdroj: TCR Eastern Europe