Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren teď se Sainzem o smlouvě nemluví

McLaren teď se Sainzem o smlouvě nemluví

Španělovi lichotí údajný zájem Ferrari

Sebastian Vettel sice tvrdí, že aktuálně o nové pracovní smlouvě vyjednává pouze s Ferrari, ale také říká, že je příliš mladý na to, aby vůbec pomýšlel na konec kariéry. Tím pádem stále nemůže být vyloučen ani jeho přestup do McLarenu a ten pro něj stále má místo. Jak v rozhovoru pro španělská média zmínil Carlos Sainz, britský tým s ním o prodloužení smlouvy nemluví.

"Je to fajn pocit, když lidé ze světa F1 ocení vaši práci a talent. Mnoha jezdcům letos končí smlouvy a šíří se hodně drbů," reagoval Sainz na výrok Martina Brundlea, jenž ho doporučil Ferrari jako týmového kolegu k Charlesi Leclerkovi.

"Když jsem podepisoval smlouvu s tímto týmem, věděl jsem, že je před námi spousta práce. Věděl jsem, že se dostanu do pozice vůdce týmu a že se ode mne bude očekávat, že pomůžu nasměrovat vývoj vozu.

Na začátku tohoto roku jsem řekl, že jsme už začali mluvit o nové smlouvě, ale prozatím vše zamrzlo a nějaký čas potrvá, než se věci dají opět do pohybu. Co se týče možnosti přestoupit do Ferrari, nebudu komentovat drby. Soustředím se pouze na svou práci pro McLaren."

McLaren byl první, kdo dal Sainzovi smlouvu na více než jeden rok. S Vettelem by si ale asi místo vyměnil bez námitek. Foto: McLaren

Zdroj: FORMULE.cz