Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Patnáctileté dámy uháněly třístovkou

Patnáctileté dámy uháněly třístovkou

Výjimečný souboj na brněnském letišti

Letiště v Brně-Tuřanech, toho času kvůli pandemii koronaviru mimo provoz, se stalo po předchozím klání v Mostě dějištěm dalšího měření sil mezi Davidem Vršeckým a Jiřím Mičánkem mladším. Na start se tak opět postavily Mercedes-AMG GT3 Buggyry Racing a Lamborghini Huracán SuperTrofeo týmu Mičánek Motorsport.

Oběma borcům se ovšem dostalo překvapivé posily. Jezdecké kombinézy totiž oblékla také patnáctiletá dvojčata Aliyyah a Yasmeen, dcery mentora Buggyry Martina Koloce. 

Aliyyah (vlevo) a Yasmeen prokázaly notnou dávku odvahy i jezdeckého kumštu. Foto: Buggyra

První jmenovaná podpořila Vršeckého, druhá Mičánka. Štěstí se nejprve přiklonilo na stranu dvojice Mičánek – Yasmeen, která na 2,7 kilometru dlouhé dráze dostala ze svého auta rychlost 294 km/h. Vršecký s Aliyyah byli jen o tři kilometry za hodinu pomalejší. Povedla se jim však odveta v soubojích jeden na jednoho, v nichž dosáhli těsného vítězství v poměru 8:7.

Největší obdiv nicméně sklidily odvážné dívky. „Klobouk dolů,“ vysekl jim poklonu Jirka Mičánek. „V patnácti si sednout za volant a uhánět třístovkou, to si zaslouží naši úctu.

Zdroj: Buggyra