Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Přes dva miliony na dobrou věc

Přes dva miliony na dobrou věc

Mičánek vydražil svou přilbu

Výtěžek ve výši 2 615 000 Kč, který poputuje na konto brněnského Klokánku. Tímto výsledkem skončila čtvrteční dražba přilby Jiřího Mičánka mladšího. Ta byla součástí galavečera v Kinokavárně Brno, během kterého byl představen nový dokument mapující uplynulou sezonu stáje Mičánek Motorsport powered by Buggyra.

„Počítali jsme s tím, že bychom se mohli s výtěžkem dostat někam mezi půl milionu a milion korun. I to by byl skvělý výsledek, samotná helma v unikátním designu navrženém přímo pro mě má hodnotu asi 130 tisíc korun. To, co se ale při dražbě strhlo, bylo neuvěřitelné,“ byl Jiří Mičánek mladší překvapen.

Samotná přilba Arai GP7 byla vydražena za 750 000 Kč. V aukci ji získal majitel stavební firmy ESOX spol. s.r.o. Jan Polický. Tím to ale neskončilo. Další ze zájemců o helmu se totiž rozhodli, že své nabízené částky věnují brněnskému Klokánku i bez vítězství v aukci. Postupně se přidali i další hosté večera. Mezi celkových 16 dárců se zařadili i jezdci stáje Mičánek Motorsport powered by Buggyra Josef Záruba s Bronislavem Formánkem nebo mechanici týmu Michal Šalplachta s Lukášem Veselým. Jeden z partnerů stáje navíc Klokánek vybaví nábytkem v hodnotě 250 000 Kč.

Vítězem aukce se stal Jan Polický z firmy ESOX. Na snímku s moderátorkou večera Lucií Borhyovou. Foto: Buggyra Racing


„Pro mě je to neuvěřitelné dojetí. Jsem hrdý, že náš tým má takové partnery,“ dodává Mičánek, kterého potěšili mimo jiné i jeho zmínění dva mechanici. „Že se do aukce, která se vlastně proměnila ve sbírku, zapojili i oni, kteří mají standardní mzdy, mi udělalo neuvěřitelnou radost,“ uvedl.

Dojetí se neubránila ani ředitelka brněnského Klokánku Marcela Bublová: „Slovy ani nemůžu vyjádřit to, co cítím. Nesmírně si vážím důvěry v naši práci. Klokánek a děti v něm i všichni i zaměstnanci, kteří do toho dávají své srdce, to potřebují. A má to i symbolický rozměr. Pro tety, které se o děti starají a obětují té práci doslova polovinu svého života. Je to obrovské ocenění jejich práce a toho, že si jí někdo váží,“ děkovala.
Ředitelka brněnského Klokánku Marcela Bublová byla z výtěžku dojatá. Foto: Buggyra Racing


Původně bylo v plánu použít vybranou částku na revitalizaci zahrady a vylepšení jejího zázemí. Jelikož se ale místo očekávaného výtěžku v řádech sta tisíců vybraly více než dva miliony, bude moci dojít k mnohem zásadnější renovaci celého zařízení, jehož vybavení už je 17 let staré.

„Tím, že je ta částka tak obrovská, zázračná, běží mi teď hlavou spousta věcí, které budeme moci pořídit, renovovat,“ těší se Bublová.

Zařízení Klokánek Brno pečuje o děti, o které se akutně nemá kdo starat, ať už proto, že jim rodiče nejsou schopni zajistit odpovídající péči nebo kvůli mimořádné situaci v rodině. Děti v zařízeních bydlí s tetami po čtyřech v samostatných bytech a tety o ně pečují vždy týden nepřetržitě. Klokánek je dotovaný ze státních peněz pouze z 57 %, zbytek prostředků si musí zajistit sponzorsky.

Zdroj: Buggyra Racing, úvodní foto: Buggyra Racing