Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel očekává těsný druhý závod v Rakousku

Vettel očekává těsný druhý závod v Rakousku

Všichni budou perfektně připraveni

Sebastian Vettel předpovídá, že druhá velká cena sezony 2020 by mohla nabídnout těsnější, vyrovnanější boj než první. Obě se totiž pojedou na Red Bull Ringu, pouze s týdenním odstupem. Týmy by tak měly do druhého závodu nastoupit s dokonale nastavenými vozy a perfektně připravenou strategií.

"Ani já jsem ještě nikdy nejel dvě velké ceny na stejném okruhu, ačkoli jsem ve F1 již nějakou dobu. Ale myslím si, že během druhého víkendu budou všichni ještě blíže k dokonalosti, než je v tomto sportu standardem," řekl německý závodník. "Bude méně chyb. Po prvním závodě bude dostatek času detailně ho rozebrat, poučit se z něj a připravit například lepší strategii zastávek v boxech."

Čtyřnásobný mistr světa, stejně jako jeho soupeři, poprvé zažije závod F1 bez fanoušků.

"Ani s tím nemám žádnou zkušenost. Vlastně si to nedokážu ani představit. Je dobré začít závodit, je dobré dát věci do pohybu, ale kdybych si mohl vybrat, tak samozřejmě závod s fanoušky," přiznal.

Určitě bude zajímavé sledovat prostřednictvím televizních kamer Vettelovu spolupráci s týmem, ze kterého na konci roku odejde. Expert televize Sky Martin Brundle tipuje, že mu to dá křídla a bude lepší, když bude myslet pouze na sebe a na tuto sezonu.

Druhý závod sezóny nám může hodně říci o letošním rozložení sil. Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.CZ