Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Závada byla kdesi ve vzduchovém vedení

Závada byla kdesi ve vzduchovém vedení

Vettel: Nikdo není vinný

Právě tady chtěl konečně prorazit. Okruh pod alpskými vrcholky mu vždy seděl. Také se na Red Bull Ringu pro Sebastiana Vettela dlouho všechno vyvíjelo příznivě. Až do poloviny kvalifikace.

Chystal jsem se na druhou rundu v prostřední části a těšil se na tu rozhodující,“ líčil kritické okamžiky posmutnělý pilot Ferrari. Jenže už se z boxů nepohnul. Do třetí fáze sice postoupil, ale technici nebyli schopni auto zprovoznit.

Nevím ještě přesně, co bylo příčinou. Měli jsme problém se vzduchovým potrubím,“ vysvětloval zvědavým novinářům. „Bleskově jsme se rozhodli konkrétní díl vyměnit. Ovšem to není tak snadná záležitost. Kluci napřed museli sundat kus karoserie, a to také trvalo nějakou dobu. Dali do toho všechno, bohužel to nestihli.

Sebastiana Vettela čeká zítra pořádná fuška

Naděje žila do poslední chvíle: „Snažil jsem se zůstat maximálně koncentrovaný. Věděl jsem, že i v optimálním případě budu mít jeden jediný pokus.“ Nedošlo na něj. Vettel vystoupil z kokpitu a osobně poděkoval všem, kteří na jeho autě pracovali. „Nikdo není vinný. Jde jen o to zajistit, aby se taková závada víckrát neopakovala,“ zdůraznil. „Zítřek bude těžký, ale jsme rychlejší než ti před námi. Alespoň to bude větší zábava. Stratégové teď hledají nejlepší cestičku vpřed.

Jednoho soupeře už zdolal bez boje. Kevin Magnussen se kvůli trestu za výměnu převodovky posune na roštu za něj.