Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel lituje příliš opatrnou jízdu

Vettel lituje příliš opatrnou jízdu

Räikkönenovi pomohou penalizace soupeřů.

Sebastian Vettel po včerejší kvalifikaci litoval, že v posledním kole na už téměř suché trati nezariskoval trochu víc a kromě mercedesů se nechal porazit i Nicem Hülkenbergem. Po obsazení čtvrtého místa a udělení penalizace za výměnu převodovky bude dnes muset odstartovat z devátého místa.

"Nakonec je výsledek částečně dílem štěstí a částečně toho, nakolik jsme riskovali. Bylo důležité, kdy (naposled) protnete cílovou čáru. Čím později, tím lépe pro vás. Zpětně si uvědomuji, že jsem měl víc riskovat, ale i tak si myslím, že vozy za mnou byly ve výhodě. To není výmluva, je to fakt. Ale jak jsem řekl, měl jsem víc riskovat. Nakonec o všem rozhodlo jedno kolo," řekl Vettel. "Dnes dopoledne bylo všechno výborné, měl jsem velmi dobrý pocit z vozu. Byl moc dobrý. Měla by to být dobrá zpráva pro neděli, v závodě bychom měli být silní."
 
Spokojený nebyl ani Kimi Räikkönen, který byl až šestý nejrychlejší, ale po potrestání Sebastiana Vettela a Nica Rosberga odstartuje ze čtvrtého místa.

"Dnes se stalo mnoho věcí. Před Q3 pršelo, ale v závěru kvalifikace už trať osychala, takže nebylo snadné určit, zda jet se suchými nebo mokrými pneumatikami. Když se věci začaly komplikovat, neudělali jsme to dobře a kvůli více maličkostem jsme v rozhodující chvíli nedali dohromady dobré kolo. Jsem zklamaný, že jsem skončil až na šestém místě, cítil jsem, že vůz má na víc. Ale před námi jsou vozy s penalizací, takže to nakonec není až tak špatné."

Oba jezdci Ferrari se do Q3 dostali kolem zajetým na super-měkkých pneumatikách, což by jim mohlo dát strategickou výhodu oproti soupeřům, kteří odstartují na ultra-měkkých.