Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Vettel se pral s přetáčivým autem

Vettel se pral s přetáčivým autem

V rukávě už nezbylo vůbec nic

Marná sláva, Bottas se musí sklonit před Vettelem. Tedy alespoň pokud jde o mediální pozornost. Zato v dnešní kvalifikaci tomu bylo přesně naopak.

Je veliká škoda, že přísná opatření spojená s ochranou před koronavirovou nákazou značně omezila až znemožnila práci novinářů přímo v místě konání VC Rakouska. Jistě by bylo nanejvýš lákavé dozvědět se zákulisní drby o průběhu sobotního večera v zázemí Scuderie.

Takhle se zatím spokojme s vyjádřením Sebastiana Vettela, jemuž se nepodařilo postoupit do závěrečné fáze boje o pole position. Naposledy se mu něco takového přihodilo ve VC Německa 2019, jenže tenkrát selhala technika. 

I Charles Leclerc se nestačil divit, co se to s ním dnes děje. Foto: Ferrari

Teď vlastně také, ovšem v jiném slova smyslu. Prostřední segment kvalifikace absolvoval Vettel, za srovnatelných podmínek, o 0,539 sekundy pomaleji než loni! Vzápětí přiznal, že je zaskočen.

Pořád jsme si mysleli, že máme ještě něco v rukávě. Vypadá to ale, že ostatní jezdili v tréninku s větším množstvím paliva, že tedy projevili konzervativnější přístup,“ prohlásil. Tady lze namítnout, že rudé vozy krutě nestíhaly už v pátek a tudíž se tedy spíše jednalo o čekání na zázrak. „S autem nejsem moc spokojený. V nájezdu do zatáček bylo strašně přetáčivé,“ dodal.

Exmistr světa přesto (povinně) doufá v lepší neděli. „V závodním režimu se nám zatím daří více,“ vykřesal pověstnou jiskřičku naděje.

Zdrroj: FORMULE.cz