Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

České Hvězdy na čtyřech kolech

České Hvězdy na čtyřech kolech

Kniha o dvaceti špičkových závodnících

V těchto dnech se dostává do prodeje třetí pokračování knihy Hvězdy na čtyřech kolech, která přináší medailonky dalších dvaceti předních českých automobilových závodníků.

Všichni jezdci dosáhli významných úspěchů na domácích i mezinárodních tratích. Jejich prostřednictvím se čtenář seznámí se strhující atmosférou i zákulisím velkých závodů, stejně jako s dramaty, která prožívají jejich aktéři.

Autorem je zkušený motoristický novinář Petr Dufek, šéfredaktor našeho portálu FORMULE.cz. Během své více než čtyřicetileté kariéry navštívil víc než tisíc automobilových závodů. 

V knize nechybí ani příběh jediného Čecha ve formuli 1 a IndyCar Tomáše Engeho. Foto: Petr Dufek

V knize představuje závodníky z různých automobilových disciplín. V závodech formulí dosáhli úspěchů nejen Tomáš Enge, ale také Tomáš Kostka nebo Jiří Mičánek mladší. Okruhovou špičku dále reprezentují Milan Maděryč, otec a syn Chladové, Mičánkové a Michlové, Jiří Písařík a Tomáš Miniberger. A také Martin Doubek se svým speciálem pro závody EuroNASCAR. Na okruzích dosáhl se svým tahačem až na evropský titul Martin Koloc.

Prvotřídními vrchaři jsou Václav Janík, Marek Rybníček či Jaromír Malý. Fanoušci rallye si jistě rádi přečtou o Filipu Marešovi, Vojtěchu Štajfovi či Martinu Vlčkovi. Kdo dává přednost terénu, bude mít radost z vyprávění dakarského specialisty Tomáše Ouředníčka nebo autokrosařů Jaroslava Hoška a Radka Jordáka. Zcela specifickou a pro laiky tajemnou disciplínu okruhového závodění představí Josef Šmarda. 

Významnou část kariéry Tomáše Kostky tvořilo působení ve F Renault 3.5. Foto: Petr Dufek

Publikace je bohatě ilustrována fotografiemi špičkových českých i zahraničních fotoreportérů. Stejně jako minulý díl vychází ve formátu A4 na šířku, má 208 stran na křídovém papíru a vázanou vazbu. Knihu je možné objednat na adrese: https://www.praguecarfestivalshop.cz/knihy/. Cena je 345 Kč (v knihkupectvích 395 Kč), ale připočítává se poštovné.

Zdroj: původní materiál redakce, úvodní repro: Sokrates Media